obchodné

Čo potrebujete na opravu obuvi

Čo potrebujete na opravu obuvi

Video: Learn Fluent English | Practice English Conversation | Improve English Speaking Skills ✔ 2024, Júl

Video: Learn Fluent English | Practice English Conversation | Improve English Speaking Skills ✔ 2024, Júl
Anonim

Mnoho ľudí sníva o svojom vlastnom podnikaní, aj keď malí. Jednou z možností je otvorenie dielne na opravu obuvi. Takýto seminár bude vždy vybavený objednávkami, pričom môžete začať pracovať s minimom vybavenia a materiálu.

Image

Topánky majú tendenciu opotrebovať sa. Zlomí sa, jej päty uviaznu, zlomené zipsy. Veľmi často sa kvôli malému rozpadu pošle na skládku, hoci topánky by stále mohli slúžiť. V tejto situácii sa ľudia obracajú na pána - niekedy je lepšie zaplatiť niekoľko sto rubľov za opravu, ako ísť do obchodu za novú obuv.

Na otvorenie dielne budete najskôr potrebovať izbu. Môže to byť buď malý kiosk alebo akákoľvek iná miestnosť, dokonca aj suterén. Zároveň by malo byť čisté, jasné, upratané, vaši zákazníci by pri vstupe nemali mať nepríjemné pocity.

Môžete začať pracovať bez toho, aby ste mali akékoľvek vybavenie, doslova „na kolene“, ale toto je extrémna možnosť. Bez vybavenia je ťažké, ak nie nemožné, vykonať kvalitnú opravu. Najjednoduchší stroj, ktorý vám umožní vykonávať niekoľko operácií, vás bude stáť asi 20 000 rubľov. Potrebujete tiež stroj na šitie topánok, náradie. A samozrejme, spotrebný materiál - rôzne podpätky, prekrytia, podpätky, koža, lepidlo, klince, nite, „bežce“ pre „zipsy“ atď. atď. Pretože ľudia prinášajú na opravu rôzne topánky, budete musieť zásobiť rôzne druhy spotrebného materiálu, čo zvyšuje počiatočné náklady.

Spoľahlivosť opravy závisí od kvality spotrebného materiálu, preto nezískajte najlacnejšie. Ak majster urobil zlú opravu, druhýkrát ho nebudú kontaktovať. A naopak, kvalitnou prácou môžete získať stálych zákazníkov. Oprava obuvi je pomerne výnosný druh podnikania, takže všetky investície sa rýchlo vyplatia. Pretože musíte pracovať s lepidlom a prach z obuvi nezvyšuje zdravie, starajte sa o dobré vetranie. Najpravdepodobnejšie bude postaviť stôl s kapucňou umiestnenou priamo nad pracoviskom.

Okrem opravy obuvi môžete ponúknuť aj ďalšie obľúbené služby. Napríklad nainštalujte stroj na vypchávanie gombíkov a nitov, stroj na výrobu kľúčov. To všetko vám prinesie ďalší príjem.

Ak je váš workshop ďaleko od centrálne preplnených ulíc, musíte sa postarať aj o reklamu. Môže ísť o rôzne značky s adresou seminára alebo o reklamu v miestnych novinách a v rádiu. Postupom času môžete rozšíriť svoje podnikanie tým, že nájdete priestrannejšiu izbu a najmete pracovníkov.

všetko, čo potrebujete na opravu

Odporúčaná