management

Kto je Carlos Ghosn

Obsah:

Kto je Carlos Ghosn

Video: Ex-Nissan boss Carlos Ghosn and wife give interview after fleeing to Lebanon 2024, Júl

Video: Ex-Nissan boss Carlos Ghosn and wife give interview after fleeing to Lebanon 2024, Júl
Anonim

Carlos Ghosn - bývalý prezident a generálny riaditeľ Renault a Nissan. Bol uznaný ako najvyššie platený top manažér v Japonsku. Ghosn získal slávu po tom, čo viedol spoločnosti, ktoré riadil z hlbokej krízy.

Image

Kto je Carlos Ghosn

Carlos Ghosn sa narodil 5. marca 1964. Pôvodom je libanonský kresťan. Carlos vyštudoval chemickú fakultu Polytechnickej školy v Paríži v roku 1974 a Vysokú banskú školu v roku 1978. Je zaujímavé, že jeden z najúspešnejších manažérov nemá finančné vzdelanie.

V roku 1978 začal pracovať v Micheline. V tom čase bola obava v hlbokej kríze. Už niekoľko rokov sa Carlosovi darilo robiť takmer nemožné: spoločnosť opäť začala prinášať zisk svojim majiteľom.

V roku 1996 sa úspešný manažér presťahoval do spoločnosti Renault ako výkonný viceprezident. Počas tejto doby sa Carlosovi podarilo zmeniť stratovú spoločnosť na prosperujúcu. Ghosn navrhol plán reorganizácie, ktorý spočiatku každý vzal s nepriateľstvom, ale potom súhlasil, že sa ho pokúsi uviesť do praxe. Niekoľko tovární v Belgicku bolo zatvorených, tisíce pracovníkov boli prepustení, čo spôsobilo masívne protesty. Carlos sa stal známym ako „vrah nákladov“. Čas však ukázal, že zvolená stratégia je správna.

Image

V roku 1999 začal Carlos Ghosn pracovať ako výrobný riaditeľ v Nissane. Podľa už vypracovanej schémy manažér vylúčil obavy z krízy. Do roku 2001 sa stal generálnym riaditeľom spoločnosti.

Carlos pracoval s inými automobilkami po celom svete. V júni 2012 bol pozvaný na pozíciu podpredsedu predstavenstva spoločnosti AvtoVAZ OJSC.

Image

Zaujímavé fakty o Carlosovi Ghosnovi

V roku 2011 bol Carlos Ghosn uznávaný ako najobľúbenejší človek v Japonsku. Podľa štúdií ho viac ako polovica japonských žien považovala za ideálneho moderného muža. Na základe jeho života bol zastrelený animovaný film.

Carlos má svoj vlastný štýl riadenia a je presvedčený, že pre manažéra sú najdôležitejšie vlastnosti rýchlosť a odhodlanie. Podľa Ghosna boli Renault a Nissan vo finančnej kríze nielen kvôli neefektívnemu rozdeleniu nákladov, ale aj preto, že „strávili príliš veľa času rozprávaním o všetkom ao ničom“.

V roku 2017 sa Carlos oženil. Svadba sa vo Versailles oslavovala vo veľkom meradle. Táto udalosť sa stala jednou z najdrahších za posledné desaťročie.

Odporúčaná