rozpočtovanie

Ako zvýšiť svoj kapitál v roku 2017

Ako zvýšiť svoj kapitál v roku 2017

Video: The future we're building -- and boring | Elon Musk 2024, Jún

Video: The future we're building -- and boring | Elon Musk 2024, Jún
Anonim

Každý z nás chce žiť dôstojne. Dôstojný život zahŕňa okrem iného aj určitú úroveň bohatstva. Ak skôr, pred 30 - 40 rokmi, bol majetok, kapitál považovaný za niečo takmer neslušné, teraz sú súčasťou úspechu. Máte dobré vzdelanie a zdá sa, že ste si našli dobrú prácu, ale zatiaľ nebolo možné zvýšiť váš kapitál. Ako sa dostať z tejto situácie?

Image

Návod na použitie

1

Najskôr zistite, ako súvisí váš plat v spoločnosti, v ktorej pracujete, s priemernými zárobkami špecialistu na vašej úrovni. Je to ľahké: programy na meranie platov existujú na stránkach hľadajúcich zamestnanie. Je dobré, ak je váš plat nadpriemerný. Ak sa nelíši od priemeru trhu alebo dokonca menej, ako by ste nemali, a nemali by ste očakávať žiadne vyhliadky na zlepšenie v tejto spoločnosti v blízkej budúcnosti, možno by ste mali premýšľať o zmene zamestnania. Niektorí ľudia sa obávajú, že zmena zamestnania môže poškodiť ich kariéru. Mnoho spoločností to považuje za to isté, ale zostať tam, kde nemáte kariéru ani vyhliadky na peniaze, stále nestojí za to.

2

Aj keď je váš plat pomerne vysoký, bude užitočné zamyslieť sa nad budúcimi vyhliadkami na rast vašej kariéry. Pozícia, na ktorej sa momentálne nachádzate, nemá náhle vyhliadky? Ako hodnotný zamestnanec budete nepochybne každý rok získavať malú sumu, je to však váš cieľ?

Je pravdepodobné, že zvýšenie o 10 000 rubľov ročne výrazne nezvýši váš kapitál, navyše vám môže chýbať príležitosť rozvíjať sa z hľadiska kariéry. Preto je vždy dobré občas sa pozrieť na stránky s hľadaním zamestnania, pridať do svojich obľúbených zaujímavých miest a ísť na stránky prestížnych spoločností. Predpokladajme, že ak prestížna spoločnosť A vyžaduje špecialistu na úrovni o niečo vyššej ako je tá vaša, so znalosťou cudzieho jazyka, potom, ako ste si preštudovali cudzí jazyk a získali skúsenosti, môžete tam poslať životopis a získať prácu. Ktorý bude nepochybne dobre zaplatený.

3

Práca v spoločnosti nie je jediný spôsob, ako zvýšiť svoj kapitál. Ak máte predstavu o vytvorení určitého produktu alebo služby, alebo jednoducho, ak ste dobrým odborníkom vo svojom odbore a poznáte veľa ľudí, ktorí by z vašich služieb mali úžitok, mohli by ste svoje podnikanie zorganizovať. Je potrebné si uvedomiť, že podnikanie nie je vždy kľúčom k úspechu. Mnoho ľudí pri začatí podnikania prišlo o peniaze, avšak ak máte potrebné vedomosti, jasný nápad alebo dobrú zákaznícku základňu a schopnosť „predávať“ svoje služby, potom je to pravdepodobne najlepší spôsob zvýšiť kapitál pre vás.

4

Niektorí ľudia uprednostňujú kombináciu práce v špecializácii v kancelárii a práce na čiastočný úväzok (často hobby). Manažéri a podnikatelia prednášajú na univerzitách. Ženy s vysvedčením o kaderníckych alebo make-up kurzoch pracujú v kancelárii počas dňa (napríklad v účtovníctve) a večer a cez víkendy robia účesy a make-up pre klientov doma alebo doma.

Mnoho študentov a mladých odborníkov sa zaoberá doučovaním - „vyťahovaním“ študentov v konkrétnom predmete. Stáva sa, že takéto vedľajšie zamestnanie človeka zajatí natoľko, že sa v jeho živote stane jeho prácou. Aby ste mohli pracovať takto, samozrejme, musíte mať silu, aby ste mohli tráviť svoj voľný čas nie na dovolenke, ale na takej dodatočnej práci. Ak ste si však pevne stanovili cieľ zvýšiť svoj kapitál, určite to môžete urobiť.

5

Existujú príklady, keď ľudia zvýšili svoj kapitál tým, že za to neurobili takmer nič. Jednoducho analyzovali svoj rozpočet a rozhodli sa, že veľa peňazí bolo premrhané. Ak chcete vidieť, aké sú vaše výdavky odôvodnené a čo by ste mohli odmietnuť kvôli zvýšeniu kapitálu, stiahnite si program „Účtovníctvo domácnosti“ alebo jednoducho ponechajte znamenie príjmov a výdavkov. Prechod na úspornejší spôsob života nie je samozrejme vždy jednoduchý, ale môže byť efektívny, ak potrebujete ušetriť peniaze na konkrétny účel. V takýchto prípadoch sa kvôli dôležitému cieľu takmer všetci dohodli, že budú „trochu trpieť“.

6

Napriek opatrnému postoju k investovaniu do cenných papierov, ktoré sa nám v 90. rokoch minulého storočia vštepili, pomerne veľa ľudí teraz investuje do akcií a dlhopisov. Na rozdiel od stereotypov preto nemusí byť vôbec milionárom. Väčšina ľudí, ktorí dostávajú príjmy z investícií do cenných papierov, je jednoducho finančne gramotná.

Na zvýšenie úrovne finančnej gramotnosti stačí prečítať aspoň niekoľko kníh na túto tému, napríklad ABC finančnej gramotnosti V. Avdenina, Cesta k finančnej nezávislosti od B. Schaeffera. Tieto knihy zmenia vaše myslenie a naučia vás pozerať sa na peniaze inak. Prestanete sa báť úspor alebo investovania, ako aj počúvania bežných tipov, ako napríklad: „peniaze sa musia minúť ihneď!“ Okrem investovania opisujú takmer všetky vyššie uvedené spôsoby, ako zvýšiť svoj kapitál.

Odporúčaná