ostatné

Čo sú outsourcing a outstaffing?

Čo sú outsourcing a outstaffing?

Video: Why you'd prefer outstaffing above outsourcing and in-house hiring? 2024, Júl

Video: Why you'd prefer outstaffing above outsourcing and in-house hiring? 2024, Júl
Anonim

Aj keď už roky pracujete v tej istej organizácii pokojne, môžete byť zároveň aj outsourcingom alebo sa zúčastniť procesu outstaffingu.

Image

Outsourcing je pre našich podnikateľov starý a známy koncept. Outsourcing je venovaný mnohým činnostiam, ktoré nie sú pre túto konkrétnu spoločnosť základné. To znamená, že outsourcing je prenos nepodstatných funkcií alebo procesov pre spoločnosť, ktorý má vykonávať organizácia tretej strany, ktorá sa na to špecializuje. Outsourcingovým spoločnostiam sa dá veľa poveriť - od upratovacích služieb (uzatvorenie dohody s upratovacou spoločnosťou) až po účtovnícke služby a prácu správcu systému. Prínos takéhoto delegovania je zrejmý - môžete si najať skúseného odborníka, ktorý bude vykonávať celú prácu, ale poplatok za túto prácu bude oveľa nižší, ako keby bola otvorená miera zamestnancov alebo sa vytvorilo oddelenie.

Outstaffing je trochu ako outsourcing. V tomto mechanizme na organizovanie práce s personálom sa používajú aj spoločnosti tretích strán, ale v skutočnosti ide iba o stiahnutie zamestnancov pre zamestnancov. To znamená, že exekútori sú zamestnancami vykonávajúcej spoločnosti, ale v skutočnosti pracujú pre spoločnosť zákazníka. Outstaffing je synonymom lízingu zamestnancov alebo prenájmu zamestnancov.

Rozdiel medzi týmito dvoma pojmami je taký, že externé zamestnávanie sa líši od outsourcingu vo vzťahu k zákazníkovi k personálu vykonávajúcemu prácu. V prvom prípade je zamestnanec priamo podriadený zákazníkovi a dodávateľ vyberie len zamestnancov a vyhotoví ich v súlade so zákonom, zatiaľ čo outsourcing sa zameriava na výkon práce bez prísnych požiadaviek na zamestnancov a pracovisko zamestnancov na strane zákazníka.

Odporúčaná