ostatné

Čo je OJSC

Čo je OJSC

Video: Mulan - I'll Make A Man Out Of You (French version) 2024, Júl

Video: Mulan - I'll Make A Man Out Of You (French version) 2024, Júl
Anonim

Otvorená akciová spoločnosť (OJSC) je jedným z druhov akciových spoločností, ktorých účastníci môžu odcudziť svoje akcie bez súhlasu ostatných akcionárov. Takáto akciová spoločnosť má právo na voľný predaj akcií a otvorené upisovanie pri ich vydaní.

Image

Návod na použitie

1

Inými slovami, otvorená akciová spoločnosť je združením občanov alebo právnických osôb na účely spoločných obchodných činností vykonávaných prostredníctvom otvoreného a bezplatného nákupu a predaja akcií. Takto dochádza k tvorbe základného imania akciovej spoločnosti.

2

Základné imanie v OJSC je kombináciou viacerých akcií. Každá akcia hrá úlohu vlastníka. Poskytuje príležitosť na získanie časti príjmu akciovej spoločnosti (dividenda) a tiež obmedzuje podnikateľskú zodpovednosť každého účastníka. Akcionári spoločnosti nie sú zodpovední za svoje záväzky, ale nesú určité riziko strát spojených s veľkosťou ich podielu na základnom imaní.

3

Otvorená akciová spoločnosť má niektoré črty, ktoré ju odlišujú od inej formy akciovej spoločnosti - uzavretej akciovej spoločnosti (CJSC). OJSC sa snaží umiestniť svoje akcie medzi čo najširšiu škálu akcionárov. Na tento účel sa uchýli k otvorenému úpisu akcií, na rozdiel od uzavretej akciovej spoločnosti, ktorá umiestňuje svoje akcie iba do určitého okruhu ľudí. Počet účastníkov otvorenej akciovej spoločnosti môže byť neobmedzený, zatiaľ čo v uzavretej akciovej spoločnosti nesmie byť vyšší ako 50. Minimálne základné imanie v otvorenej akciovej spoločnosti musí byť najmenej 1000 minimálnych miezd, zatiaľ čo v uzavretej akciovej spoločnosti - 100 minimálnych miezd.

4

Emisná činnosť otvorenej akciovej spoločnosti zahŕňa hlavnú a dodatočnú emisiu akcií. Hlavná emisia akcií sa vykonáva počas zakladania spoločnosti a predstavuje počiatočné umiestnenie cenných papierov. Ďalší problém sa vyskytuje počas fungovania organizácie a jeho cieľom je získať ďalšie prostriedky na zvýšenie základného imania.

5

Otvorená akciová spoločnosť je najstabilnejšou formou združovania kapitálu v moderných podmienkach. Odstúpenie jedného alebo viacerých členov z členstva v spoločnosti nevedie k zrušeniu spoločnosti. Akcionár má právo predávať svoje akcie bez súhlasu ostatných účastníkov, čo sa najčastejšie neodráža v práci spoločnosti.

Odporúčaná