obchodné

Ako splatiť podiel LLC

Ako splatiť podiel LLC

Video: Mortgage-backed securities III | Finance & Capital Markets | Khan Academy 2024, Júl

Video: Mortgage-backed securities III | Finance & Capital Markets | Khan Academy 2024, Júl
Anonim

LLC je spoločnosť s ručením obmedzeným. Uznáva právnickú osobu s jedným alebo viacerými zakladateľmi, ktorých základné imanie je rozdelené na akcie. Podľa odseku 1 čl. 93 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie môže člen spoločnosti predať svoj podiel na základnom imaní tretej strane, ak to nie je v rozpore s chartou. Ak máte v úmysle odkúpiť podiel, starostlivo si preštudujte zákonné dokumenty, aby ste vzali do úvahy všetky „úskalia“ takejto transakcie.

Image

Návod na použitie

1

V prípade, že sa chystáte spätne odkúpiť podiel spoločnosti LLC, ktorej ste účastníkom, takúto transakciu nákupu a predaja je možné vykonať bez notárskej kontroly - odmietnutím notárskych služieb budete môcť ušetriť asi 30 tisíc rubľov. Majiteľ akcie musí predložiť ponuku na predaj a oboznámenie ostatných členov spoločnosti so svojimi úmyslami. Každý zakladateľ môže vyjadriť želanie získať túto akciu do 30 dní od prijatia ponuky. Pošlite súhlas predajcovi akcie a, ak s tým súhlasí, podpíšte s majiteľom akcie jednoduchú kúpnu zmluvu (Federálny zákon z 8. februára 1998 č. 14-FZ, článok 21).

2

Vyplňte žiadosť v jednotnej podobe P14001. Predávajúci musí k tomuto vyhláseniu pripojiť svoj podpis za prítomnosti notára, ktorý osvedčenie potvrdí. Majiteľ akcie musí nezávisle odovzdať všetky dokumenty daňovému úradu alebo ich tam zaslať doporučenou poštou s oznámením. Vlastníctvo akcie sa prevedie na vás až po zaregistrovaní všetkých zmien v štatutárnych dokumentoch na daňovom inšpektoráte a na USRLE.

3

Je ťažšie kúpiť podiel v LLC tretej strane. V takom prípade môžete obchodovať iba po tom, čo ostatní členovia spoločnosti odmietnu kúpiť akciu, a nebude to v rozpore s chartou LLC. Od roku 2009 musí byť takáto transakcia notárska a za prítomnosti manželov predávajúceho a kupujúceho. Ak manželia nemôžu byť prítomní, musia získať notársky overený súhlas na transakciu predaja.

4

Spolu s majiteľom akcie podpíšte kúpnu zmluvu s notárom a zaplatte mu poplatok. Notár samostatne vyhotovuje potrebné doklady na registráciu a posiela ich daňovému úradu. Vaše práva na zdieľanie prechádzajú na vás v čase notifikácie transakcie.

5

Ak sa chcete obísť bez notárskej verejnosti, uplatnite LLC podiel v dvoch etapách. Na tento účel musíte byť súčasťou spoločnosti zvýšením jej základného imania. Potom môže vlastník akcie s vami uzavrieť jednoduchú kúpnu zmluvu a prideliť vám svoj podiel na základnom imaní.

Federálny zákon z 8. februára 1998 č. 14-FZ

Odporúčaná