obchodné

Ako vytvoriť spoločný podnik

Ako vytvoriť spoločný podnik

Video: Vytvorí mesto spoločný podnik s EEI? 2024, Júl

Video: Vytvorí mesto spoločný podnik s EEI? 2024, Júl
Anonim

Spoločný podnik je zložitá štruktúra, ktorá má niekoľko úrovní kontroly a riadenia. Všetky jeho úrovne sú vzájomne závislé a zároveň majú rôzne kontroly. Počas fúzie je potrebné pamätať na to, že spočiatku ide o dve spoločnosti s rôznymi cieľmi a cieľmi a je potrebné sformulovať spoločný cieľ s rozdelenými úlohami, aby sa predišlo nejasnostiam. Pomôže tiež rozptýliť neistotu pri dosahovaní cieľa, ktorý môže byť rozmazaný z dôvodu nedostatočne jasného delegovania právomoci.

Image

Návod na použitie

1

Prvým krokom pri vytváraní spoločného podniku je identifikácia spoločnej strategickej línie. Je nevyhnutné, aby spoločnosti vypracovali spoločný smer, ktorým sa budú pohybovať spoločne. Je tiež potrebné určiť spoločný cieľ, o ktorý sa budú usilovať z krátkodobého aj dlhodobého hľadiska.

2

Vytvorte pracovné skupiny projektu. Tieto pracovné skupiny budú musieť byť zodpovedné za plánovanie a vykonávanie spoločných činností. Budú zodpovední za oddelenie právomocí, kontrolu a riadenie spoločného podniku. Od každej zúčastnenej spoločnosti sa vyžaduje vyvážené zloženie, v opačnom prípade je vysoká pravdepodobnosť nekoordinovaných opatrení.

3

Aby sa zabránilo nekoordinovaným činnostiam, je potrebné zabezpečiť úplnú transparentnosť akcií, ktoré sa vykonávajú ako súčasť projektu. Zadajte formulár správy, ktorý by mal používať každý zamestnanec, a povinnosť oboznámiť ho s vedúcim pracovníka. V takom prípade účastníci jasne pochopia, čo sa v súčasnosti a v akom štádiu robí.

4

Nezabudnite vypracovať stratégie odchodu zo spoločného podniku. Toto je, samozrejme, nežiaduca možnosť, ale ak spoločnosť začne robiť straty, čím skôr partneri ukončia dohodu, tým lepšie, inak budú obom stratiť ďalšie straty.

Odporúčaná