Druhy činností

Čo je ponuka?

Čo je ponuka?

Video: dopyt a ponuka 1 2024, Júl

Video: dopyt a ponuka 1 2024, Júl
Anonim

Slovo „tender“ sa v modernej ruštine bežne používa, hoci má anglický pôvod (slúžiť). Ekonomický obsah tohto pojmu dnes takmer úplne nahradil svoje ďalšie významy, a preto je zmysluplné pripomenúť si, čo sa môže nazývať „ponuka“.

Image

Návod na použitie

1

V námornej súťaži znamená ponuka typ jednoduchej plachetnice so stožiarmi, pohľad na motorový čln s plochým dnom a tiež ďalšie malé pomocné plávajúce prostriedky na palube veľkej lode.

2

Príves pre motor sa tiež nazýva tender, ak si niekto pamätá, o čo ide. V takomto prívese sa uskutočňovala dodávka paliva a vody. Bola umiestnená hneď za motorom.

V modernom svete je ponuka ďalšou dôležitou a najbežnejšou hodnotou. Verejnou súťažou sa rozumie súťažné ponukové konanie, ktorým sa určuje optimálny dodávateľ produktu, tovaru, služieb (verejná súťaž, súťaž - súťaž).

3

A hoci v ruskom práve neexistuje výraz „ponuka“, stále viac sa používa na označenie otvorených alebo uzavretých ponúk alebo súťaží. Obzvlášť všetky štátne zmluvy na nákup tovaru alebo na akúkoľvek prácu sa udeľujú víťazom tendrov, ktoré sa konajú na základe spravodlivej hospodárskej súťaže.

Ponuky sú jednostupňové a dvojstupňové, otvorené alebo uzavreté.

Pri nákupe zložitých výrobkov alebo služieb sa uskutočňujú dvojstupňové výberové konania. V prvej fáze zákazník preštuduje návrhy uchádzačov a formuluje konkrétne požiadavky na objednávku. V druhej etape výber dodávateľov, ktorí uspokoja zákazníka s kvalitou tovaru, služieb a ich cenou.

4

V otvorených výberových konaniach sa zadáva objednávka na dodanie tovaru, práce, služby, ktoré spĺňajú kvalitatívne požiadavky, dodacie lehoty a cenové kritériá. Verejné ponukové konanie je otvorené pre všetkých, ktorí sa chcú zúčastniť na spoločnostiach, ktoré včas predložili žiadosť o účasť a správne ju vykonali. Verejné súťaže sa konajú na úrovni štátu, ako aj v jednotlivých mestách a spoločnostiach.

5

Uzatvorené výberové konania sa uskutočňujú pri nákupe vysoko špecializovaného tovaru na obranné účely alebo pri zadávaní objednávok štátneho záujmu vo výskumných centrách a laboratóriách.

Ponuky ako spravodlivé riešenie sporov v boji o zákazníka sa v globálnej ekonomike čoraz viac využívajú. To umožňuje rozvoj skutočne svedomitých spoločností, ako aj predchádzanie prejavom korupcie a klamania.

Odporúčaná