ostatné

Čo je to podmienené a bezpodmienečné povolenie

Obsah:

Čo je to podmienené a bezpodmienečné povolenie

Video: Excel - Ako nastaviť vlastné dátumové formáty v Exceli 2024, Júl

Video: Excel - Ako nastaviť vlastné dátumové formáty v Exceli 2024, Júl
Anonim

Pojmy podmienené a bezpodmienečné odpočítateľné sa používajú v poistení. Franšíza - voliteľná podmienka v poistnej zmluve ustanovujúca oslobodenie poisťovateľa od náhrady za straty, ktoré sú súčasťou nákladov na franšízu.

Image

Podmienené a bezpodmienečné odpočty v poistení sú pre ruskú poistnú prax relatívne novým fenoménom. Ich použitie je najčastejšie odôvodnené cieľmi zachovania záujmov klienta v poistení. Až do roku 2014 franšíza nebola zakotvená v ruskom práve.

Výhoda franšízy spočíva v tom, že poisťovateľ poskytuje výhody pri platbe poistného a znižuje colné sadzby.

Podmienená licencia

Podľa podmieneného odpočítateľného poisťovňa časť škôd nenahradí, ak je ich veľkosť nižšia ako stanovená odpočítateľná položka. Ak je výška škody vyššia ako odpočítateľná položka, je nahradená vo výške 100%. Poisťovateľ sa teda snaží oddeliť od menších drobných škôd.

Poistná zmluva môže obsahovať aj iné druhy odpočítateľných položiek - napríklad dočasné, dynamické. V praxi sú však veľmi zriedkavé.

Napríklad poistená suma je 100 tisíc rubľov, veľkosť spoluúčasti je 15 tisíc rubľov. Ak strata z poistnej udalosti dosiahla 10 000 rubľov, potom poisťovateľ neuhradí náhradu, pretože strata je nižšia ako náklady na prípadné odpočítateľné položky. Ak strata dosiahla 50 tisíc str. - podlieha 100% kompenzácii.

Najbežnejším použitím odpočítateľnej položky je osobné poistenie. V tomto prípade zmluva špecifikuje počet dní choroby, za ktoré sa poskytuje kompenzácia.

V dnešnom poistení automobilov je takmer nemožné splniť povolenie, hoci má pre poisteného a poisťovateľa veľké výhody. Je to kvôli častým pokusom o podvod, keď sa poistník snažil spôsobiť automobilu väčšiu stratu, aby sa zvýšila výška škody.

Odporúčaná