Obchodné riadenie

Ako propagovať lekáreň

Ako propagovať lekáreň

Video: Získavajte kredity s Pharma Academy 2024, Júl

Video: Získavajte kredity s Pharma Academy 2024, Júl
Anonim

Farmaceutický priemysel je dnes pre mnohých podnikateľov stále atraktívny. Vďaka dobre premyslenému podnikateľskému plánu môže lekáreň uhradiť náklady na jeho otvorenie a začať dôsledne dosahovať zisk už v prvom alebo druhom roku po začatí predaja. Veľa záleží na tom, do akej miery bude obchod so zdravím „nerozvážený“.

Image

Návod na použitie

1

Lekárne dnes patria medzi tradičné lekárne, drogérie, kiosky a supermarkety. Vyznačujú sa mnohými vlastnosťami: škála liekov, možnosť samoobsluhy, zoznam regulačných požiadaviek. Zároveň sú rozhodujúce marketingové rozhodnutia kľúčom k úspešnej práci v akomkoľvek formáte. Zoberme si niektoré z nich.

2

Najdôležitejším faktorom stabilnej prevádzky lekárne je jej poloha. Mala by vám poskytovať požadovanú komunikáciu, to znamená zákaznícku komunikáciu prostredníctvom vašej zásuvky. Blízkosť autobusových zastávok, veľkých nákupných centier, zdravotníckych zariadení atď. významne ovplyvňuje tok návštevníkov. Pri začatí lekárne venujte pozornosť sezóne. Najlepší čas je od septembra do apríla: v lete sa kupuje menej liekov.

3

Úspech predaja v lekárni závisí od efektívnosti výrobkovej politiky, ktorá je určená dopytom spotrebiteľov. Stála dostupnosť ziskových liekov vo farmácii (tzv. Generátory zisku) je zárukou finančného blahobytu spoločnosti.

Dopyt sa opäť môže formovať podľa umiestnenia lekárne. Ak je v blízkosti detská klinika, špecializáciou môže byť predaj liekov predpísaných pediatrmi. Zisk prinesie aj výrobky pre starostlivosť o deti, detská výživa, plienky - parafarmaceutické výrobky. A ak je v blízkosti nemocničná nemocnica? Je zrejmé, že prípravy ampúl budú populárnejšie.

4

Kľúčovým problémom je personál. Pri výbere vedúceho lekárne je dôležité neurobiť chybu. Požiadavky musia byť prísne: vyššie farmaceutické vzdelanie (farmaceut), ďalšie vzdelávanie každých päť rokov, pracovná prax - najmenej 3 až 5 rokov. Úlohou farmaceutov je získať dôveru pacientov: kompetencie, komunikačná kultúra. Návštevníci lekární sú zvyčajne nezdraví ľudia a často sa vyznačujú podráždenosťou. Tu je dôležitá trpezlivosť predajcov, takt, dobročinnosť. Pokiaľ ide o odborné poradenstvo, jedná sa o neoddeliteľnú súčasť práce farmaceutov.

5

Ovplyvňuje imidž lekárne pri predaji. Pozostáva z kvality farmaceutických výrobkov, dizajnu miestnosti a premyslených služieb. Dôležité pre spotrebiteľa a rozvrhnutie lekárne. Je to pohodlné?

Využite príležitosť na zlepšenie služieb pomocou bežného telefónu. Buďte pripravení vydať osvedčenie o dostupnosti liekov, zavolať zákazníkovi, aby si objednal tovar zo skladu, atď. Telefónne číslo môžete uviesť v reklamných letákoch, na obaloch liekov, na formulároch lekárov z okolitých kliník, s ktorými ste nadviazali spoluprácu. Mnoho lekární v ich službách zahŕňa bezplatné meranie tlaku, váženie atď. „Lekárne pre pokročilých“ majú svoje vlastné stránky - so všetkými možnými príležitosťami, ktoré ponúka internet.

6

Na popularizáciu vašej lekárne kreatívne využívajte rôzne reklamné metódy: tradičné informácie prostredníctvom rôznych kanálov, propagačné akcie, zľavy na akciách, charitatívne akcie, zľavy pre sociálne slabšie kategórie spotrebiteľov - dôchodcov, veľké rodiny, zdravotne postihnuté osoby atď.

Venujte pozornosť

Etický kódex zamestnanca lekárne obsahuje pojem podpory dôveryhodnosti ošetrujúceho lekára. Kritika podľa vlastného výberu týkajúca sa farmaceutických výrobkov zo strany farmaceutických pracovníkov by sa mala vylúčiť.

Užitočné rady

Aby bol predaj v lekárni úspešný, je vhodné viesť záznamy o stálych zákazníkoch a poskytovať im informačnú pomoc. Je dôležité poznať takýchto kupcov podľa mena, zavolať im podľa ich krstného mena a mecenáša a dokonca sa opýtať na ich pohodu po užití drogy, ktorú ste si kúpili. Takto sa v konkurenčnom prostredí vytvára kruh prívržencov vašej spoločnosti.

http://www.openbusiness.ru/html/apteka.htm

Odporúčaná