obchodné

Ako predať výrobok zákazníkovi

Ako predať výrobok zákazníkovi

Video: Ako predávať viac bez vynaloženia väčšej námahy 2024, Júl

Video: Ako predávať viac bez vynaloženia väčšej námahy 2024, Júl
Anonim

Celý svet je dnes veľkým trhom. Predmetom predaja sa môže stať čokoľvek, pretože každá osoba koná ako kupujúci aj predávajúci. To vedie k vážnej hospodárskej súťaži. Za týchto podmienok sa pri predaji výrobku zákazníkovi musia dodržiavať určité pravidlá.

Image

Návod na použitie

1

Naučte sa všetky výhody a nevýhody navrhovaného produktu. Čím viac informácií zhromaždíte, tým úspešnejšie budete môcť obchodovať. Každý kupujúci chce kúpiť kvalitný produkt a ľudia sú za kvalitu ochotní dať veľké peniaze. Známe presné vlastnosti produktu (ako sa s ním pracuje, s čím sa kombinuje, s akým typom sa to deje atď.), Je možné zdôrazniť všetky jeho pozitívne aspekty a odôvodniť tento nevyhnutný nákup.

2

Definujte „cieľovú skupinu“ produktu, teda jeho cieľové publikum. Odpovedzte na otázku, kto to je - váš potenciálny kupujúci. Študent, starší občan, umelec, učiteľ, muž alebo žena, mladý alebo starý? Identifikáciou cieľového publika môžete jasnejšie rozvinúť svoju predajnú stratégiu.

3

Ukážte tovar v akcii, ukážte to. Zahrňte pocity klienta do svojej reklamnej spoločnosti. Dovoľte mi dotknúť sa tovaru, cítiť, počuť, vyskúšať. Potenciálny kupujúci sa tak bude považovať za vlastníka tovaru. Vašou úlohou je prinútiť klienta, aby sa už nechcel vzdať tejto úlohy.

4

Sledujte svoj vzhľad. Elegantne, krásne a pohodlne sa obliekajte, noste elegantný účes, buďte priateľskí a usmievajúci sa. Keď vidíte potenciálneho zákazníka, usmejte sa a pozdravte ho. Dodržujte však určitú vzdialenosť. Nepovoľujte známu a známosť, pretože vzťah „predávajúci - kupujúci“ - jedná sa o firmu, nie o priateľstvo alebo priateľstvo.

Venujte pozornosť

Nenechajte sa otravovať. Dobrým predajcom je aktívny predajca, ale mnohými chybami je to, že svojou činnosťou znamenajú fanatické prenasledovanie kupujúceho po celom obvode obchodu a naliehavé odporúčania na kúpu jedného alebo druhého produktu. Toto správanie stavia kupujúceho do úpadku. Je lepšie pozdraviť klienta a spýtať sa, čo chce kúpiť. Ak neexistujú žiadne konkrétne ciele, povedzte nám len o nových príchodoch, o najakúpenejších produktoch a dovoľte mi sa rozhliadnuť v sortimente. A keď je kupujúci určený, môžete použiť všetky vyššie uvedené spôsoby predaja.

Ako rýchlo predať tovar

Odporúčaná