obchodné

Ako prevádzkovať malú firmu

Ako prevádzkovať malú firmu

Video: Čo je výhodnejšie, živnosť alebo sro? 2024, Júl

Video: Čo je výhodnejšie, živnosť alebo sro? 2024, Júl
Anonim

Malý podnik sa vyznačuje tým, že celkový podiel rôznych organizácií, ako aj zahraničných právnických osôb alebo fyzických osôb na ňom by nemal prekročiť 25% a počet zamestnancov je 100 osôb. Na vedenie záznamov o takomto podniku môže vedúci vytvoriť špeciálne oddelenie, najať účtovníka alebo zveriť správy spoločnosti poskytujúcej takéto služby. Môže však tiež samostatne podnikať a prevádzkovať malú firmu.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte právnu formu podnikania. Najjednoduchšia takáto forma je BYBUL, v tomto prípade nie je potrebné viesť účtovnú závierku. Títo podnikatelia vedú záznamy o príjmoch a výdavkoch spôsobom predpísaným daňovou legislatívou Ruskej federácie. Podnikatelia bez založenia právnickej osoby predkladajú raz ročne správu daňovej inšpekcii vo forme priznania osobného príjmu.

2

Optimálna forma podnikania malých spoločností je forma spoločnosti s ručením obmedzeným LLC. Zákon č. 129-FZ ustanovuje jednotné pravidlá a postupy pre organizovanie a vedenie účtovníctva, ktoré sa vzťahujú na právnické osoby súvisiace s definíciou „malého podnikania“.

3

Pri podávaní správ o chovaní podniku, ktoré sa týkajú malej formy podnikania, je optimálne použiť zjednodušenú účtovnú osnovu. Peniaze v takomto podniku, zvážte tradičné metódy. Účtovníctvo veľmi uľahčuje skutočnosť, že neexistujú žiadne účty pre účtovanie výnosov a výdavkov budúcich období, ako aj rezerva na budúce výdavky.

4

V súlade s platnými zákonmi sa vykazovanie malých podnikov skladá z nasledujúcich typov dokumentov: súvaha, výkaz ziskov a strát, všetky žiadosti, ktorých zloženie je upravené regulačnými aktmi. Patria sem: správy o pohybe kapitálu a hotovosti, dodatok k súvahe a vysvetlivka. Spoľahlivosť vyhlásení musí byť potvrdená závermi a aktmi auditu.

5

Vláda podniká kroky na zjednodušenie podávania správ o malých podnikoch a sľubuje, že takéto podniky budú podávať správy raz ročne. Doteraz sa vykazovacie dokumenty predkladajú daňovému inšpektorátu a rôzne fondy štvrťročne. Okrem účtovníctva musíte pripraviť a predložiť štatistické správy príslušným orgánom štátnej kontroly.

Odporúčaná