obchodné

Čo je potrebné zvážiť pri otváraní internetového obchodu

Čo je potrebné zvážiť pri otváraní internetového obchodu

Video: Ako vymeniť vzpery kufra na SKODA FABIA 1 (6Y5) (NÁVOD AUTODOC) 2024, Júl

Video: Ako vymeniť vzpery kufra na SKODA FABIA 1 (6Y5) (NÁVOD AUTODOC) 2024, Júl
Anonim

Pomerne často začínajúci podnikatelia majú otázky, ako správne zariadiť internetový obchod - ako sa zaregistrovať, aké dane bude potrebné zaplatiť, či si musíte kúpiť pokladňu atď.

Image

Návod na použitie

1

Takže prvý krok. Spoločnosť registrujeme vo forme LLC alebo IP. Nie je možné jednoznačne povedať, ktorá z týchto foriem je lepšia. V počiatočnej fáze je možno jednoduchšie a výhodnejšie zaregistrovať sa ako IP.

Výhody tejto formy spočívajú v tom, že IP sa ľahšie a lacnejšie registrujú, IP si môžu slobodne spravovať svoje príjmy, nevedú účtovníctvo, menej pokút a nakoniec sa IP ľahšie uzatvárajú.

2

Akú formu zdanenia zvoliť pre internetový obchod?

Činnosť internetových obchodov spadá pod OKEČ 52.61 „Maloobchodný predaj objednávok“. Možné formy zdanenia:

- STS s objektom "príjem" - 6%;

- STS s objektom "príjem mínus náklady" - 15%;

- všeobecný systém OSNO.

UTII sa na tento druh činnosti nevzťahuje.

Optimálnou formou zdanenia je zjednodušený daňový systém, ktorý je výhodnejší z hľadiska daňového zaťaženia a jednoduchší z hľadiska vedenia účtovníctva.

Uplatnenie OSNO je opodstatnené, ak sa individuálny podnikateľ alebo LLC zaoberá dovozom tovaru do Ruska (potom sa v každom prípade platí DPH), alebo ak väčšina potenciálnych zákazníkov sú právnické osoby, ktoré platia DPH.

Výber medzi „príjmami STS“ a „príjmami STS“ závisí od typu produktu a dodávateľov. Výpočty ukazujú, že ak je obchodná marža nižšia ako 30%, je výhodnejšia aplikácia „výnosov STS“. Na to, aby bol tovar uznaný daňovým úradom, musí byť dokumentovaný. Váš dodávateľ tovaru pre internetový obchod teda musí vystaviť nákladný list + šek pre pokladníka (v prípade platby v hotovosti). Ak môže byť ťažké tieto dokumenty získať, je lepšie zvoliť možnosť „Príjmy STS“.

Výhodou „príjmu USN“ je tiež to, že budete tráviť menej času účtovníctvom a skutočnosť, že suma dane sa môže znížiť z príspevkov do dôchodkového fondu a fondu sociálneho poistenia. Zatiaľ čo v prípade „príjmov STS“ sú tieto platby jednoducho zahrnuté do výdavkov.

Pomocou tejto kalkulačky môžete približne odhadnúť, ktorá forma zdanenia bude pre vás ziskovejšia -

Všetky novo zaregistrované IP a LLC sa automaticky prevedú na OSNO. Aby sa tomu zabránilo, je potrebné pri registrácii predložiť žiadosť o registráciu, ktorá sa počas registrácie zmení na „príjem STS“ alebo „výdavky STS“. Inak bude možné prejsť na zjednodušený daňový systém až od budúceho roka.

3

Potrebujem KKM pre internetový obchod?

Keď STS prevádzkuje hotovostnú metódu vykazovania výnosov. Ak plánujete prijímať hotovosť, musíte zákazníkovi vystaviť šek v pokladni a je potrebná registračná pokladňa. Pokladnica musí byť zaregistrovaná v dani a platiť štvrťročne za jej službu.

Môžete to urobiť bez pokladnice, potom všetky platby musia byť vykonané v bezhotovostnej forme. Potom by mal internetový obchod zabezpečiť dobierku, kreditnú kartu, elektronické peniaze atď. Ak sa očakávajú bezhotovostné platby, musíte otvoriť bankový účet. Je dôležité vziať do úvahy, že účet musí byť presne bežným účtom, otvoreným u jednotlivého podnikateľa alebo LLC a registrovaným v daňových a mimorozpočtových fondoch (PFR, FSS). Osobný (osobný) účet jednotlivca nemožno použiť na obchodné účely.

4

Daňové pravidlá a formuláre výkazov pre internetový obchod sú vo všeobecnosti podobné maloobchodnému obchodu.

Odporúčaná