obchodné

Nákladná doprava: ako začať podnikať

Nákladná doprava: ako začať podnikať

Video: Aktualizácia ONLINE vzdelávania 2024, Júl

Video: Aktualizácia ONLINE vzdelávania 2024, Júl
Anonim

Podľa štatistík každý rok narastá objem nákladnej dopravy. Veľké spoločnosti tvoria približne 40% trhu, zvyšok patria malým firmám a súkromným vlastníkom. Úroveň konkurencie je pomerne vysoká, ale tí, ktorým sa podarilo obsadiť výklenok, majú dobrý príjem. V tejto oblasti môžete založiť aj firmu.

Image

Návod na použitie

1

Otvorte spoločnosť, ktorá bude priaznivo odlišná od spoločností, ktoré už sú na trhu. Najprv musíte vytvoriť podnikateľský plán. V tom nezabudnite napísať cieľ, stratégiu rozvoja spoločnosti, možnosti vyhľadávania objednávok, ďalšie organizačné záležitosti.

2

Vypracovanie finančného plánu je dôležité. Je súčasťou podnikateľského plánu a mal by sa vypracovať so zreteľom na všetky jeho ustanovenia. Zverte odborníkom tvorbu podnikateľského plánu.

3

Ak máte vlastnú nákladnú dopravu, uľahčí to začatie podnikania. Potrebujete iba skúseného vodiča. Nezabudnite sa zaregistrovať ako súkromný podnikateľ. Od prvého dňa riadne organizujte prácu spoločnosti a poskytujte iba kvalitné služby.

4

Existuje ďalšia možnosť pre rozvoj podnikania. Musíte si najať vodičov so svojimi automobilmi. Je však potrebné poznamenať, že v tomto prípade budete musieť dať väčšinu výnosov z objednávky. V budúcnosti si kúpite svoj vozový park a prestanete pracovať so súkromnými vodičmi.

5

Začnite budovaním tímu. Najprv nie je potrebné brať nakladače na trvalú prácu. Budete potrebovať dispečera. Špecialista by mal byť zdvorilý. V počiatočnej fáze môžete byť sami dispečerom a manažérom. Nemá zmysel najímať priateľov, aby sa predišlo strate pracovníkov aj priateľov po vzniku sporov.

6

Je dobré nájsť skúseného právnika. Pomáha pri uzatváraní zmlúv, vykonaných pracovných úkonov a úkonov náhrady škody. V zmluvách si zapíšte všetky nuansy. Pri obchodovaní s drahými predmetmi uveďte príplatok. Odporúča sa zadať celú platbu vopred.

7

Ak hovoríme o tejto sume, nebudú sa vyžadovať vážne injekcie do podnikania v počiatočnej fáze - stačí suma 10 000 dolárov, avšak bez získania prepravy. Podnikať môžete s jedným autom, ktorý je plne vybavený na prepravu tovaru.

8

Je veľmi dôležité správne organizovať prácu. Poloha kancelárie nie je kritická. Ale pre prácu budete potrebovať viackanálový telefón, internet. Vytvorte si mini-stránku s popisom služieb a cien. Nezabudnite pridať informácie o autách (dať fotku).

9

Bez reklamy sa nemôžete obísť v nákladnej doprave. Vyrobte si aj vizitky. Inzerujte v miestnych novinách. Do dodávky vložte meno a telefónne číslo svojej spoločnosti. V záujme prilákania zákazníkov ponúkame niekoľko ďalších služieb: balenie, nakladanie a vykladanie.

10

Vďaka svedomitému výkonu práce spoločnosť rýchlo získa stálych zákazníkov. Podnik sa vyplatí približne za rok a začne dosahovať zisk.

Podnikateľský plán: Nákladná doprava

Odporúčaná