Obchodné riadenie

Ako nestratiť zákazníkov

Ako nestratiť zákazníkov

Video: Výzvy pandémie pre telekomunikačné služby - Biznis (TA3, 15.6.2020) 2024, Júl

Video: Výzvy pandémie pre telekomunikačné služby - Biznis (TA3, 15.6.2020) 2024, Júl
Anonim

Mnoho spoločností vynakladá pôsobivé zdroje na prilákanie nových zákazníkov. Rovnako dôležitou úlohou je však zachovať existujúce. Aby sme nestratili zákazníkov, je potrebné implementovať súbor marketingových metód.

Image

Budete potrebovať

  • - implementácia systému CRM;

  • - zákaznícka základňa;

  • - propagačné akcie.

Návod na použitie

1

Vytvorte vernostný program pre zákazníkov. V oblasti marketingu existuje systém riadenia vzťahov so zákazníkmi - CRM (Customer Relationship Management). Vyberte si jeden alebo viac aspektov tohto smeru, berte do úvahy špecifiká aktivity. CRM vám umožní analyzovať efektívnosť práce s klientmi, brať do úvahy počet nových a monitorovať lojalitu existujúcich.

2

Majte zákaznícku základňu. Ak špecifiká vašej práce zahŕňajú príliš veľa návštevníkov, vrátane príležitostných, zamerajte sa na kľúčových zákazníkov. Pre všetkých ostatných zadajte všeobecnejší účtovný systém. Údaje pre svoju štatistiku môžete získať prostredníctvom dobrovoľného prieskumu. Ak chcete, aby klient mal záujem o vyplnenie dotazníka, ponúknite mu zľavovú kartu alebo malý darček výmenou. Databáza vám pomôže získať predstavu o cieľovom publiku, zablahoželať zákazníkom k sviatkom, informovať ich o vašich novinkách a propagačných akciách.

3

Zdokonalte servisný systém vo vašej spoločnosti. Zapíšte si požiadavky podnikovej etiky a neustále školite zamestnancov, ktorí komunikujú priamo s návštevníkmi. Nesprávna alebo nesprávna konverzácia s klientom je jedným z hlavných dôvodov, prečo klient môže odmietnuť vaše služby. Vytvorte komunikačný systém na najvyššej úrovni.

4

V pravidelných intervaloch si pripomínajte existujúcich zákazníkov. Upozornenia prostredníctvom SMS, e-mailové informačné bulletiny, podporná reklama: to sú len niektoré z metód, pomocou ktorých zákazníci na vás nezabudnú a nebudú sa zúčastňovať konkurencie.

Venujte pozornosť

Pamätajte, že každý nespokojný zákazník bude určite zdieľať negatívne dojmy vašej spoločnosti so svojimi priateľmi. Pokúste sa takýmto situáciám vyhnúť.

Odporúčaná