management

Ako robiť reklamu

Ako robiť reklamu

Video: Facebook reklama polopate - video č. 1 2024, Júl

Video: Facebook reklama polopate - video č. 1 2024, Júl
Anonim

Aby bola reklama na váš produkt alebo službu účinná, musíte vypracovať podrobný mediálny plán. Mal by zobrazovať reklamné kampane a akcie PR, ich podmienky, rozpočet. Tiež sformulujte, čo prinesie táto alebo tá akcia. Bez jasného odôvodnenia, prečo to robíte, bude pre mediálny plán nesmierne ťažké schváliť vyšší manažment.

Image

Budete potrebovať

  • - inzerovaný produkt alebo služba;

  • -Mediaplan;

  • Nosič médií.

Návod na použitie

1

Zistite, aké kvality ponúkaného tovaru a služieb sú ich konkurenčné výhody. Analyzujte, ktorej cieľovej skupiny spotrebiteľov by sa mal váš návrh adresovať. Nájdite výhody, ktoré potenciálnym kupujúcim a zákazníkom prinesú. Táto výhoda je základným kameňom reklamnej kampane. Všetko, čo budete robiť ďalej, by malo byť podriadené tejto myšlienke. A to je ona, ktorá musí byť v popredí všetkých bannerov, reklamných modulov, plagátov, textov, videí v televízii alebo rádiu.

Ak jednoducho inzerujete spoločnosť, nedosiahnete nič iné ako povedomie publika. Ale na to je oveľa lacnejšie PR. Reklama by mala povzbudzovať nákupy, ktoré priťahujú výhody pre spotrebiteľov. Vďaka zisku sa stáva motorom obchodu.

2

Vytvorte zoznam možných médií, na ktoré sa zameriava vaša cieľová skupina. Malo by sa to považovať nielen za papierové médiá a internet, aj keď je to určite jedna z najbežnejších platforiem reklamy.

Neignorujte ani televízne a rozhlasové vysielanie. Na federálnych kanáloch nie je potrebné kupovať drahý čas. Je možné, že pre váš produkt je ešte vhodnejšie miestne televízne alebo rozhlasové vysielanie. Pre miestne publikum je vytvorenie reklamnej kampane vo väčšine prípadov výhodnejšie.

Ďalšími dvoma druhmi reklamy, ktoré sa odporúčajú zahrnúť do mediálneho plánu, sú outdoorová a dopravná reklama.

3

Píšte reklamné texty, vytvárajte bannery a moduly, vyvíjajte skripty pre videá. V prípade potreby je možné reklamu objednať od spoločnosti tretej strany alebo od spoločnosti, ktorá vlastní médiá.

Pri výbere umelcov je dôležité riadiť sa už ukončenými projektmi. Nechajte potenciálneho dizajnéra, copywritera alebo režiséra poskytnúť kontakty predchádzajúcich zákazníkov. Môžete s nimi objasniť, či boli s touto spoluprácou spokojní. Spýtajte sa tiež svojich kolegov na efektívnosť reklamy na konkrétnom médiu.

Odporúčaná