ostatné

Ako kúpiť kolektívnu farmu

Ako kúpiť kolektívnu farmu

Video: 🔴GTA 5 ROLEPLAY - MÁME FARMU!!! #16 | Selassie Live 2024, Júl

Video: 🔴GTA 5 ROLEPLAY - MÁME FARMU!!! #16 | Selassie Live 2024, Júl
Anonim

Existuje názor, že nie je drahé kupovať pôdu z kolektívnej farmy. V súčasnosti však prakticky neexistujú tzv. Kolektívne farmy. Zomierajúce kolektívne farmy sa stali ZAO, OAO atď. Mnoho bývalých kolektívnych farmárov dostalo podiely na pôde a majetku. Do základného imania novozaloženej spoločnosti priniesli majetok a na oplátku dostali akcie alebo opustili kolektívnu farmu, za ktorú dostali podiel. Práve s akcionármi teraz kupujú hlavne kolektívne poľnohospodárske pozemky.

Image

Návod na použitie

1

Objednávka sa realizuje v súlade s obvyklou kúpnou zmluvou. Pri uskutočňovaní takejto transakcie sa spravidla vyskytujú ťažkosti, pretože pri prijímaní akcie väčšina ich vlastníkov riadne formalizovala svoje právo na príslušnú časť.

2

Starostlivo skontrolujte všetky dostupné dokumenty týkajúce sa pozemku a obráťte sa tiež na obecnú správu alebo miestne okresné poľnohospodárske oddelenie, aby ste zistili všetky potrebné informácie o tomto objekte. A pravdepodobne pozemok kolektívnej farmy, ktorá vás prilákala, nepatrí jednému, ale viacerým majiteľom. V tejto situácii budete musieť nájsť všetkých majiteľov a informovať ich o vašej snahe vyplatiť podiely. Je logické, že budete musieť získať súhlas na predaj od všetkých vlastníkov.

3

Potom začnite pripravovať dokumenty. Predávajúci musí mať osvedčenie o vlastníctve pôdy, ako aj doklad, na základe ktorého bolo toto právo získané. Patria sem kúpno-predajné zmluvy alebo dary, rozhodnutie vedúceho okresu, právo dediť sa.

4

Potom pozvite inšpektora, ktorý určí hranice lokality, zostaví plán a vytvorí ohraničujúci prieskum. Inšpektorovi predložte tieto dokumenty: - kópiu osvedčenia o zápise do katastra nehnuteľností;

- kópia rozhodnutia, kópia kúpnej zmluvy alebo daru, notársky overená;

- kópiu územného plánu, ktorú vám vydá sám, osvedčenú pečaťou a podpisom predsedu záhradného partnerstva;

- ak je na mieste zaregistrovaná budova, uveďte technický pas ZINZ;

- akt koordinácie hraníc so susednými užívateľmi pôdy, osvedčený pečaťou a podpisom predsedu záhradníckeho partnerstva alebo správy vidieckeho okresu. Tento formulár môžete získať v ktorejkoľvek spoločnosti zaoberajúcej sa poskytovaním služieb správy pôdy.

5

Následne odovzdajte hraničný prípad okresnému pozemkovému výboru, kde sa dokumenty najprv skontrolujú z hľadiska pravosti, chýb a nepresností. Potom ich preneste do katastrálnej komory a zadajte informácie o nehnuteľnosti do katastra nehnuteľností. Tam sa pridelí katastrálne číslo. Teraz môžete uskutočniť nákup pozemkových podielov na základe kúpnej zmluvy.

Odporúčaná