management

Ako získať pôžičku pre malé podniky

Ako získať pôžičku pre malé podniky

Video: Ďalšia pomoc pre malé a stredné podniky 2024, Júl

Video: Ďalšia pomoc pre malé a stredné podniky 2024, Júl
Anonim

Pomerne málo podnikateľov potrebuje bankové úvery. V prípade malých podnikov nie je získanie pôžičky ľahké - mnohé banky považujú za riskantné poskytovať pôžičky malým spoločnostiam, najmä ak na trhu dlho neexistujú. Ak však kompetentne pristupujete k výberu banky a poskytnete všetky potrebné dokumenty na získanie úveru, je pozitívny výsledok veľmi pravdepodobný.

Image

Návod na použitie

1

Nie všetci začínajúci podnikatelia dokážu organizovať svoje podnikanie iba pomocou svojich vlastných investícií alebo prostriedkov príbuzných a priateľov. Mnoho sa uchýli k bankovým pôžičkám. Úvery pre malé podniky sú tiež potrebné vo fáze vývoja - pre ďalší úspešný rast podnikania.

2

Najprv musíte vypočítať, akú približne sumu budete potrebovať na rozvoj svojho podnikania, a začať hľadať banky, ktoré môžu takú sumu poskytnúť malým podnikom. Všetky viac či menej vhodné banky by mali vyhľadať radu. Niektoré banky za vás „okamžite zmiznú“ a ostatné dokumenty môžete predložiť.

3

Ak chcete získať pôžičku pre malú firmu, musíte dodržiavať množstvo potrebných požiadaviek a poskytnúť konkrétny súbor dokumentov. Ak chcete získať pôžičku, musíte:

1. preukázať vykonávanie podnikateľskej činnosti do 6 mesiacov alebo viac od dátumu registrácie (to znamená, že je prakticky nemožné získať pôžičku na „začiatok“).

2. mať pozitívnu úverovú históriu dlžníka alebo absenciu úverovej histórie.

3. mať potvrdenie o stabilnom príjme spoločnosti.

4. mať kolaterál.

5. mať ručiteľov (nevyžaduje sa vo všetkých prípadoch, ale často).

6. Poskytnite podnikateľský plán.

7. zverejňovať finančné a daňové výkazníctvo.

Banky môžu mať iné požiadavky.

4

Posúdenie žiadosti o úver pre malú firmu sa zvyčajne uskutoční od 3 dní do dvoch týždňov. Banka vás môže o pozitívnom rozhodnutí informovať skôr. Ak banka urobí kladné rozhodnutie, zostáva len prediskutovať úrokovú sadzbu a dobu splácania úveru, ako aj uzavrieť dohodu.

Úver na rozvoj malého podnikania - tajomstvá registrácie

Odporúčaná