ostatné

Ako vyplniť vývozné colné vyhlásenie

Ako vyplniť vývozné colné vyhlásenie

Video: Ako vyplnit colne dovozne vyhlasenie !!! SK415.006 2024, Jún

Video: Ako vyplnit colne dovozne vyhlasenie !!! SK415.006 2024, Jún
Anonim

3. augusta 2006 Federálna colná služba Ruska vydala nariadenie č. 724, podľa ktorého by sa pri vývoze (vývoze) tovaru z územia Ruskej federácie malo vypĺňať colné vyhlásenie o náklade. Zostavuje ho podnik, ktorý vyváža výrobky do zahraničia.

Image

Budete potrebovať

  • - formulár vyhlásenia vo forme TD1;

  • - podrobnosti o príjemcovi;

  • - podrobnosti o odosielateľovi;

  • - faktúra za tovar;

  • - osvedčenia o výrobkoch.

Návod na použitie

1

Vývozné vyhlásenie sa skladá z piatich strán. Na prvej stránke zadajte názov organizácie, ktorá podľa zmluvy (kontakt) prepraví tovar do inej krajiny. Uveďte názov spoločnosti, ktorá produkt prijíma. Uveďte názov spoločnosti, ktorá vyplní vyhlásenie, alebo osobné údaje deklaranta, ak je jednotlivec.

2

Uveďte názov krajiny pôvodu tovaru (tj tam, kde sa vyrába), krajiny pôvodu (krajina pôvodu a pôvodu môže byť rovnaká krajina), krajina určenia (tj kam bude tovar dodaný).

3

Na prvom hárku colného vyhlásenia uveďte počet vyvážaných tovarov, čistú a hrubú hmotnosť. Uveďte náklady na prepravu výrobkov, ktoré sa majú zaslať v mene (predbežné prevedenie rubľov na svetovú menu), napíšte výmenný kurz v deň vyplnenia vývozného colného vyhlásenia.

4

Napíšte čísla, dátumy osvedčení, iné povolenia pre tovar, prípadne doplňte ďalšie informácie. Uveďte označenie obalov, ich počet a ďalšie charakteristické znaky.

5

Napíšte typ vozidiel na domácom trhu na hranici. Zadajte miesto nakládky (názov organizácie a adresa jej umiestnenia). Zadajte osobitné podmienky pre dodanie tovaru vrátane počtu bankových dní pre odloženú platbu. Obdobie predaja výrobkov sa spravidla začína od okamihu, keď zákazník dostane vyvezený tovar.

6

Známky odosielajúceho orgánu vrátane počtu a dátumu použitých pečatí, podpisu zodpovednej osoby a predpokladaného dátumu doručenia. Prvý hárok duplikujte päťkrát. Na zadnej strane prvej strany urobte ďalšie značky odosielateľa.

7

Na zadnej strane štvrtého hárku sa zaznamenávajú poznámky o tranzitnej krajine o prípadoch, ktoré sa vyskytli s tovarom počas prepravy. Prijaté opatrenia sú uvedené. Je stanovený dátum príchodu na miesto colnej kontroly tranzitnej krajiny, ako aj pečať. Štvrtý hárok sa vracia odosielajúcemu orgánu.

8

Na piatej strane vyhlásenia vyplňte potrebné informácie rovnakým spôsobom ako vyplnenie prvého hárku. Značky na ňom sú prijímajúcou krajinou, potvrdené podpisom zodpovednej osoby, pečaťou colného orgánu.

  • Formy TD-1
  • vývozné vyhlásenie

Odporúčaná