Druhy činností

Ukazovatele pomáhajúce pri zostavovaní analýzy

Obsah:

Ukazovatele pomáhajúce pri zostavovaní analýzy

Video: Zvýšte výkonnosť vašej firmy - Aj malá firma môže fungovať ako Baťa alebo Toyota 2024, Júl

Video: Zvýšte výkonnosť vašej firmy - Aj malá firma môže fungovať ako Baťa alebo Toyota 2024, Júl
Anonim

V zásade analyzujú devízový trh, ako aj akýkoľvek iný, využívajú špeciálne analytické prehľady s možnými grafickými a číselnými ukazovateľmi, ktoré sa nazývajú ukazovatele pre fundamentálnu analýzu. Takéto údaje sa obvykle zverejňujú každý mesiac, s výnimkou niektorých štvrťročných indexov - hrubého produktu a zamestnanosti.

Image

Ukazovateľ vyzerá ako dvojica čísel, z ktorých jedno označuje obdobie, za ktoré sa podáva správa, a druhé je mesačné vylepšenie predchádzajúce období, za ktoré sa správa podáva. Napríklad júnové spravodajské údaje sa uverejňujú v júli, na tom istom mieste, druhé údaje zahŕňajú májové ukazovatele. Tento prístup k indexovaniu pomáha inštitúciám zhromažďujúcim ekonomickú štatistiku získať spolu s primárnymi ukazovateľmi v júni presnejšie upravené ukazovatele za máj.

Ukazovatele sa zverejňujú na planéte v rôznom čase, napríklad v Spojených štátoch, prvýkrát sa to stane o 8:30, potom opäť o 10:30. Nezabudnite, že ide o prvé publikácie, ktoré obsahujú maximálne informácie o mene, takže otvorenie výmenného kurzu meny v USA je stanovené na 8:20 hod., Aby ste mali trochu času na prípravu a zozbieranie potrebných informácií.

Makroekonomické ukazovatele

Jednou zo skupín ukazovateľov základnej analýzy sú makroekonomické ukazovatele. Priemerná hodinová mzda je ukazovateľom možnej inflácie, ktorá úzko súvisí so zvýšením hodnoty práce. Priemerná dĺžka pracovného týždňa - ukazovateľ udáva priemerný počet pracovných hodín v priemernom pracovnom týždni po dobu jedného mesiaca. Najčastejšie sa používa pri analýze stavu zamestnanosti v krajine.

Stavebné povolenia - ukazovateľ udávajúci počet vydaných povolení na výstavbu nových domov. označuje úroveň pohody obyvateľstva. Počet vyrobených zásob je ukazovateľom počtu zásob priemyselného tovaru, polotovarov a komponentov. Umožňuje identifikovať existujúcu stagnáciu v hospodárskej oblasti krajiny. Náklady na výstavbu - zahŕňajú správu o nákladoch na bytovú výstavbu, výstavbu v nebytovom sektore a vládne výdavky na nové budovy. Zvýšenie stavebných nákladov znamená zlepšenie kvality života drvivej väčšiny obyvateľstva. Úver na nákup rôzneho tovaru je ukazovateľom kúpnej sily obyvateľstva. Čím vyššia je hodnota tohto ukazovateľa, tým väčšia je dôvera spotrebiteľa, ktorý sa nebojí „zadlženia sa“.

Odporúčaná