ostatné

Ako akreditovať analytické laboratórium

Ako akreditovať analytické laboratórium
Anonim

Akreditácia analytického laboratória je najdôležitejším ukazovateľom kvality a spoľahlivosti jeho meraní, ktoré musia spĺňať požiadavky ruských a svetových štandardov. Akreditácia potvrdzuje spôsobilosť laboratória, zvyšuje dôveru výrobcov, predajcov a spotrebiteľov vo svoje činnosti, vytvára podmienky pre úradné uznávanie výsledkov jeho práce.

Image

Budete potrebovať

  • - žiadosť o akreditáciu;

  • - návrh predpisov a pasov laboratória;

  • - príručka kvality;

  • - zákon a osvedčenie o certifikácii laboratória;

  • - regulačná, technická, metodická a technická dokumentácia laboratória;

  • - laboratórne časopisy.

Návod na použitie

1

Ak chcete vykonať akreditáciu analytického laboratória, podľa toho vypracujte žiadosť o akreditáciu a pošlite ju akreditačnému orgánu. Žiadosť musí byť napísaná v tlačenej podobe v dvoch vyhotoveniach. Všetky ostatné dokumenty môžu byť zasielané e-mailom.

2

Koordinovať aplikáciu s územnými orgánmi príslušných orgánov štátnej kontroly a dozoru, ako aj so štátnymi orgánmi, ktoré vykonávajú vedecké, metodické a organizačné riadenie laboratórnych činností.

3

K žiadosti priložte návrh predpisov o akreditovanom laboratóriu, návrh pasu akreditovaného laboratória, príručku kvality, osvedčenie a osvedčenie. Všetky dokumenty musia byť pripravené v prísnom súlade s požiadavkami zákona.

4

Počkajte na zákonné obdobie, počas ktorého akreditačný orgán posúdi dokumenty, vytvorí akreditačnú komisiu a poskytne oficiálnu odpoveď, v ktorej akreditáciu primerane zamietne alebo stanoví dátum tohto postupu.

5

Na predloženie provízie vopred pripraviť všetky regulačné, technické, metodické a technické dokumenty laboratória, laboratórne časopisy na vykonávanie a monitorovanie presnosti výsledkov merania a ďalšie dokumenty, ktoré komisia môže potrebovať.

6

Zabezpečiť prácu komisie po jej príchode na miesto. Skontroluje stav laboratória z hľadiska akreditačných kritérií, súladu dokumentácie so skutočným stavom, vykoná experiment na overenie kvality a presnosti laboratórnych testov a ich súladu s normami. Na konci komisie sa akreditačný orgán vypracuje akt na zváženie.

7

Počkajte na zváženie aktu. Akreditačný orgán môže prijať kladné rozhodnutie, môže poskytnúť čas na odstránenie nedostatkov zistených počas procesu overovania alebo môže odmietnuť. V prípade kladného rozhodnutia dostanete akreditačný certifikát, schválené miesto a návrh laboratória v stanovenom časovom rámci.

Venujte pozornosť

Laboratórna akreditácia - platená služba. Platba sa musí uskutočniť okamžite po posúdení žiadosti akreditačným orgánom

akreditácia analytických laboratórií

Odporúčaná