rozpočtovanie

Ako môže dom kultúry zarobiť peniaze

Obsah:

Ako môže dom kultúry zarobiť peniaze

Video: Ako Zarobiť Peniaze na Internete ZADARMO v roku 2020 ✔ Pasívny príjem Denne + Kompletný Sprievodca 2024, Júl

Video: Ako Zarobiť Peniaze na Internete ZADARMO v roku 2020 ✔ Pasívny príjem Denne + Kompletný Sprievodca 2024, Júl
Anonim

Každý chápe, že kultúrne domy sú financované z miestneho rozpočtu. Tieto finančné prostriedky často nestačia na to, aby sa zabezpečilo, že kultúrna inštitúcia má slušný vzhľad a mohla by prilákať čo najviac návštevníkov. Prirodzene vyvstáva otázka: ako môže Dom kultúry zarobiť?

Image

Prenájom montážnych, športových, koncertných a iných hál

Najbežnejšou formou príjmu pre Dom kultúry je prenájom priestorov. Dom kultúry si ho môže prenajať na návštevu divadiel, cirkusov, rôznych umelcov, ktorí dostávajú percento z predaných vstupeniek. Percento je dohodnuté individuálne s každým nájomcom.

Okrem toho sú v stenách Domu kultúry možné organizovať firemné akcie, konferencie, semináre.

Prenájom hudobných nástrojov, krojov, zvukových a osvetľovacích zariadení, rekvizít, ozdôb

Je možné si prenajať nielen izbu, ale aj vybavenie, rekvizity, dekorácie, hudobné nástroje. Navyše, prenájom môže byť zložitý. Napríklad hosťujúce divadlo si môže z Domu kultúry prenajať izbu, dekorácie a vybavenie.

Poskytovanie hudobných služieb

Medzi takéto služby patrí zaznamenávanie zvukových záznamov, organizácia hudobných diel. Je možné jednorazové vykonanie objednávky a uzavretie dohody o pokračujúcej spolupráci s tímom alebo organizáciou.

Organizácia a usporadúvanie veľtrhov, lotérií, aukcií, obchodných výstav

Môže to byť nezávislá masová udalosť aj takzvaná „udalosť v udalosti“. To znamená, že veľtrh alebo lotéria v rámci festivalu, seminára, konferencie atď. Nezávislé udalosti môžu byť krátkodobé (1-7 dní) alebo dlhodobé (od 1 mesiaca alebo viac). Na takomto podujatí sa môže zúčastniť iba zamestnanec Domu kultúry, alebo môžete pozvať majstrov z celej dediny, potom pozvaní majstri zaplatia nájomné za poskytnuté miesto.

Kopírovacie služby

Patria sem fotokopírovanie, skenovanie, tlač dokumentov a fotografií. Takéto služby sú dôležité najmä v okresných kultúrnych domoch, v ktorých nie sú centrá pre kopírovanie, ale existujú vzdelávacie inštitúcie. Tento typ služby zahŕňa dostupnosť špeciálneho vybavenia.

Služby distribúcie vstupeniek

Bude prospešná spolupráca medzi Domom kultúry a miestnymi kultúrnymi inštitúciami, ako sú filharmónia, múzeá, divadlá, výstavné siene a iné.

Kultúrne a voľnočasové aktivity pre právnické a fyzické osoby

Medzi takéto podujatia patrí usporiadanie družstiev, výročia, sviatky, svadby a iné udalosti.

Toto samozrejme nie je celý zoznam možných druhov aktivít, ktoré môže Dom kultúry zarobiť.

Výber vhodného typu činnosti pre každý Dom kultúry je individuálny, je potrebné vziať do úvahy zdrojovú základňu inštitúcie.

Odporúčaná