obchodné

Ako kúpiť akcie spoločnosti OJSC

Ako kúpiť akcie spoločnosti OJSC
Anonim

Akcie otvorenej akciovej spoločnosti si môže kúpiť každý. Keď si kúpite akcie vo verejnej spoločnosti, stávate sa tak, ako to bolo, spoluvlastníkom, aj keď ich máte málo. Zásoby sa získavajú na burzách prostredníctvom sprostredkovateľov, s ktorými sa uzatvárajú zmluvy. Môžete konať inak - investovať do akcií prostredníctvom špecializovaných fondov.

Image

Návod na použitie

1

Pred nákupom akcií sa pokúste porozumieť aktuálnemu stavu akciového trhu, ktoré akcie sa oplatí kúpiť a ktoré nie. Pre nováčika to tiež nie je ťažké, pretože na mnohých weboch sú uvedené ceny akcií. Túto stránku môžete napríklad použiť tu: http://stocks.investfunds.ru/quotes/mmvb/ .

2

Pamätajte, že nákup akcií je výhodný, keď klesnú, to znamená stratu hodnoty. Keď ich cena stúpa, môžete zarobiť zodpovedajúcim spôsobom. Pokúste sa vybrať akcie známych spoločností, pretože sú spoľahlivejšie.

3

Keď začnete chápať, čo sa deje na trhu s cennými papiermi, nájdite makléra, ktorý za vás priamo nakúpi akcie. Najlepšie je najať si niektorý z osvedčených maklérskych domov. Služby brokerov sa spravidla platia ako percento z dokončenej transakcie.

4

Uzavrieť zmluvu s maklérom. Jeho podstatou bude, že sprostredkovateľovi môžete dať pokyn, aby kúpil určité akcie prevodom peňazí na účet otvorený na tento účel vopred. Maklér preto pre vás nakúpi akcie prostredníctvom obchodníka, ktorý sa priamo podieľa na predaji a kúpe cenných papierov na burze cenných papierov.

5

Po dokončení transakcie vám bude zaslaná písomná správa o zakúpených akciách. Vaše meno sa zapíše do registra OJSC ako jeho akcionár.

6

Pre tých, ktorí nechcú konať prostredníctvom sprostredkovateľa, existuje aj iný spôsob - investícia do podielového fondu akcií. To je najjednoduchší spôsob, ako priemerný človek investuje: jednoducho si vyberiete fond a prevediete sumu zálohy na svoj účet (zvyčajne sa to začína od 15 000 rubľov, ale existujú fondy, do ktorých môžete investovať ešte menšie sumy). Investiční manažéri investujú vaše peniaze do akcií rôznych verejných spoločností a tvoria tak investičné portfólio. Stali ste sa vlastníkom akcií mnohých spoločností naraz.

kúpiť akcie jsc

Odporúčaná