obchodné

Ako začať s nehnuteľnosťami

Ako začať s nehnuteľnosťami

Video: 10 dôvodov prečo investovať do nehnuteľností 2024, Júl

Video: 10 dôvodov prečo investovať do nehnuteľností 2024, Júl
Anonim

Tí, ktorí chcú začať s realitnou činnosťou, by mali zvážiť otvorenie vlastnej realitnej kancelárie. Je to výhodné, pretože ceny nehnuteľností neustále rastú a pomerne lacno. Vaše hlavné výdavky budú nájomné za priestory a personál.

Image

Budete potrebovať

priestory, registrácia, certifikácia, webová stránka a personál (5-6 osôb).

Návod na použitie

1

Realitné agentúry sa zvyčajne zaoberajú transakciami s nehnuteľnosťami (nákup a predaj, prenájom) a ich právnou podporou. Ich činnosti nie sú licencované, ale podliehajú certifikácii z hľadiska sprostredkovateľských služieb. Preto okrem registrácie (ako samostatný podnikateľ alebo právnická osoba) budete musieť podstúpiť certifikáciu.

2

Realitné kancelárie spravidla majú príjem z transakcií, ktorý predstavuje určité percento alebo pevnú províziu (napríklad provízia za prenájom bytu sa často rovná výške nájomného za prvý mesiac). Za právne vykonanie transakcie môžete vziať osobitnú sumu.

3

Pre agentúru stačí malá miestnosť v meste alebo v nákupnom centre. Realitné kancelárie zväčša nepracujú v kancelárii, ale priamo na samotných nehnuteľných objektoch, preukazujú ich potenciálnym klientom a rokujú o podmienkach transakcie. Kancelárske priestory budú potrebovať iba právnici, ktorí budú priamo pripravovať zmluvy, sekretár a účtovník. Preto sa oplatí prenajať si kanceláriu s rozlohou nepresahujúcou 30 m2.

4

V kancelárii budete musieť kúpiť základné vybavenie (počítače, tlačiareň, kopírka atď.), Vhodný softvér (1C) a nábytok. Najprv si musíte najať 2 - 3 realitné kancelárie, právnika pre transakcie s nehnuteľnosťami, sekretárku a účtovníka (môžete prísť). Realitné kancelárie a právnik musia mať skúsenosti, pokiaľ možno dostatočne veľké. Odmeny realitných kancelárií sú zvyčajne paušálne. Zvyšok zamestnancov dostáva pevný plat.

5

Je potrebné pripomenúť, že v oblasti nehnuteľností je dôležitosť informácií dôležitá. To znamená, že musíte monitorovať všetky zmeny na realitnom trhu, rýchlo hľadať ziskové nehnuteľnosti a uzavrieť s nimi obchody. Ak chcete zákazníkom poskytnúť informácie o najnovších ponukách, vytvorte si webovú stránku, ktorá sa bude neustále aktualizovať, a tiež inzerujte v miestnej tlači.

obchod s nehnuteľnosťami

Odporúčaná