management

Ako začať projekt

Ako začať projekt

Video: PROJEKT KOLOBĚŽKA 🔥🛴 #1 2024, Júl

Video: PROJEKT KOLOBĚŽKA 🔥🛴 #1 2024, Júl
Anonim

Teraz čoraz viac ľudí začína otvárať vlastné podnikanie. Môže ísť o otvorenie siete stánkov pre zeleninu, malé oddelenie hračiek v nákupnom a zábavnom komplexe alebo napríklad šijaciu dielňu. Ale skôr, ako začnete realizovať svoj projekt, musíte vziať do úvahy niektoré nuansy.

Image

Návod na použitie

1

Najprv sa rozhodnite o smere práce. Musíte pochopiť, aký druh oblečenia stojí za to. Postupom času sa samozrejme výroba rozšíri, ale musíte začať s jednou vecou. Musíte zistiť trh, pomer ponuky a dopytu, aby ste zistili, ktorý produkt je najobľúbenejší. V prípade šijacej dielne by bolo výhodné obojstranne šiť.

2

Ďalej sa rozhodnite, či to bude šijacia dielňa, alebo či pôjdu najať krajčírky, ktoré pracujú doma. Domácim pracovníkom môžete poskytnúť šijacie stroje a iné potrebné vybavenie a zabezpečiť im prácu prichádzajúcu pre hotové výrobky. Je však pravdepodobné, že tieto stroje sa budú používať aj na šitie „ľavých“ prác. Bolo by lepšie otvoriť šijaciu dielňu, i keď to zahŕňa objavovanie nových výdavkových položiek.

3

Ak si vyberiete vlastnú dielňu, nájdite priestrannú miestnosť a rozdelte ju do zón: šijacia dielňa, výrez, sklad. Budete tiež potrebovať technické miestnosti a kanceláriu módneho návrhára (v budúcnosti). Dbajte na vybavenie dielne. V tomto prípade ide o šijacie stroje. Odporúča sa začať s 8-10 kusmi. Stále vyžadujú overloky, špeciálne lisy, rezacie nože. Inštalácia na mokré a tepelné spracovanie výrobkov, ktoré budete tiež potrebovať. Zvyšok si kúpite s rastúcou produkciou.

4

Zoberte zaujímavé modely, pozerajte najnovšie módne prehliadky, hľadajte nové položky na internete. Je dôležité odlišovať sa od iných spoločností, pravidelne uvádzať nové originálne produktové možnosti. A aby vaše myšlienky zostali v stenách seminára, bude užitočné ustanoviť kontrolu nad rokovaniami. Dokonca aj jediné slovo vyslovené na mieste môže „pustiť“ konkurentov celú budúcu zbierku.

5

Aby ste si boli vždy vedomí toho, čo zamestnanci dielne robia na pracovisku, nainštalujte vzdialené video monitorovanie. Stačí mať pri sebe laptop alebo netbook a mať prístup na internet.

Užitočné rady

Mali by ste pochopiť, že v tomto prípade je podnikanie sezónne. Preto je možné, že v tzv. Mimosezóne budete musieť hľadať alternatívy na udržanie svojho podnikania nad vodou.

Odporúčaná