management

Ako nájsť trh

Ako nájsť trh

Video: Ako nájsť zaujímavý trh pre nový projekt? Hľadaj srdiečko a príležitosť 2024, Júl

Video: Ako nájsť zaujímavý trh pre nový projekt? Hľadaj srdiečko a príležitosť 2024, Júl
Anonim

Je vhodné kombinovať potenciálnych kupujúcich do skupín podľa podobných charakteristík. Takéto skupiny tvoria trhy. Zákazníkov patriacich do určitej skupiny môžete ovplyvniť rovnakými marketingovými technikami, než prenasledovať každého klienta osobitne. Preto hľadanie nových trhov šetrí peniaze na propagáciu produktu.

Image

Návod na použitie

1

Odpovedzte na otázku, kto a prečo potrebuje dostupný tovar / služby. Existujú stovky použití aj pre výrobok, ako je sóda. Stephen Silbiger vo svojej knihe „MBA za 10 dní“ hovorí, že odborníci objavili nové trhy na predaj jedlej sódy po odpovedi na otázku, kto potrebuje tento produkt a v ktorých prípadoch. Navrhli použitie sódy v zubnej paste a osviežovačoch vzduchu. Tieto a ďalšie odporúčania umožnili spoločnosti vstúpiť na nové trhy. Vykonajte podobnú analýzu svojich schopností.

2

Zistite, kto produkt kupuje a kto ho používa. Niekedy rozhodnutie o kúpe nerozhoduje osoba, pre ktorú je produkt určený. Stáva sa to pri platení darov alebo pri charite. Ženy často kupujú ponožky a kravaty pre manželov, pretože neradi chodia do obchodov. V takýchto prípadoch sa objavia neočakávané trhy, na ktoré je možné zamerať reklamné úsilie.

3

Opíšte proces nákupu. Toto sa oplatí urobiť, ak sa výrobok nezakúpi spontánne. Ak zákazník potrebuje ďalšie informácie a riziko vzniku chyby je veľké, proces nákupu je rozdelený do niekoľkých etáp. Kupujúci si pod vplyvom niektorých udalostí uvedomuje potrebu produktu, potom vyhľadáva odborníkov a konzultantov, analyzuje alternatívne možnosti, až potom produkt zaplatí. Medzi prepojeniami v tomto reťazci sa nachádzajú nové trhy. Rovnakých poradcov možno považovať z hľadiska veľkoobchodných partnerov.

4

Odhadnite mieru zapojenia zákazníka do procesu nákupu. Pri nízkom zapojení sa proces nákupu diskutovaný v kroku 3 v priebehu času zrýchľuje, pretože počet článkov v reťazci sa zníži. Klient sa rýchlo rozhoduje. Dobrý obchodník môže z produktu s nízkou účasťou urobiť produkt s vysokou účasťou. Existuje potenciál pre vznik nových trhov. Náklady na marketingové postupy sú v tomto prípade opodstatnené.

5

Analyzujte príležitosti na segmentáciu trhu. Môžete segmentovať obvyklé trhy. Potom sa spoločnosť môže stať lídrom na cielenejšom trhu.

Odporúčaná