management

Aké dane platí LLC?

Obsah:

Aké dane platí LLC?

Video: How Amazon Paid $0 Federal Income Tax in 2018 2024, Júl

Video: How Amazon Paid $0 Federal Income Tax in 2018 2024, Júl
Anonim

Dane zaplatené LLC sú určené platným daňovým systémom - USN, OSNO, UTII alebo ECX. Existujú tiež spoločné dane pre všetkých, napríklad daň z dividend, dane zo mzdy atď.

Image

Dane LLC v zjednodušenom daňovom systéme

USN („zjednodušený“) - najvýhodnejší režim pre spoločnosť LLC. V tomto prípade sa dane z príjmu, DPH, daň z nehnuteľnosti nahradia jedinou daňou. Jej sadzba závisí od formy zdanenia - môže to byť 6% z príjmu (príjmu) alebo 15% z rozdielu medzi príjmami a nákladmi. V niektorých regiónoch boli pre zjednodušený daňový systém stanovené preferenčné sadzby, príjmy a výdavky pre určité druhy činností - od 5%. Výhodou USN-6% je možnosť zníženia dane z príspevkov zamestnancov.

Organizácie neplatia daň z príjmu právnických osôb v zjednodušenom daňovom systéme, výnimkou je, že spoločnosť má príjem z cenných papierov.

Prechod na zjednodušený daňový systém je založený na uplatňovaní daňovníka, inak sa všetky LLC štandardne prevedú na OSNO.

Organizácia musí previesť zálohové platby za jednu daň štvrťročne do 25. dňa. Ročná daň sa platí do 30. apríla a do 31. marca je potrebné predložiť vyhlásenie.

LLC Dane z OSNO

Organizácie OSNO sú povinné viesť účtovníctvo v plnom rozsahu a platiť všetky dane prijaté v Ruskej federácii

(DPH, dane zo zisku a majetku organizácií).

Daň z príjmu sa platí štvrťročne do 28. dňa. Základná sadzba dane je 20%, v regiónoch je možné stanoviť znížené sadzby. Vypočíta sa ako rozdiel medzi príjmami a nákladmi. Sumy bez DPH sa považujú za príjem. Zoznam výdavkov nie je obmedzený (ako v prípade zjednodušeného daňového systému), ale musí byť odôvodnený a zdokumentovaný.

Bez ohľadu na daňový režim LLCs platí štátne dane, spotrebné dane, dane z ťažby nerastných surovín, dopravu, pôdu, vodu, dane a tiež prevádza daň z dividend vo výške 9%, dane zo mzdy na FSS a PFR.

Na štvrťročnej báze musia spoločnosti LLC do 20. dňa platiť DPH vo výške 18%, 10%, 0%. V zjednodušenej podobe sa DPH počíta takto: suma príjmu vydelená 118 a vynásobená 18 je „časovo rozlíšená“ DPH. Ofsetová DPH sa počíta na základe faktúr prijatých od dodávateľov. Suma splatnej DPH = "suma, ktorá sa má účtovať" mínus "suma, ktorá sa má započítať". Ak obrat LLC za tento štvrťrok bol nižší ako 2 milióny rubľov, majú právo neúčtovať DPH.

Napokon, OSNO LLC platia daň z nehnuteľností - štvrťročne, do 30. dňa. Sadzba sa líši v závislosti od regiónu a nepresahuje 2, 2%.

Odporúčaná