Druhy činností

Ako založiť firmu na pečenie chleba

Ako založiť firmu na pečenie chleba

Video: Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku 2024, Júl

Video: Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku 2024, Júl
Anonim

Pekársky priemysel má v potravinárskom priemysle vedúce postavenie. A to nie je náhoda, pretože chlieb je komoditou nevyhnutnosti a vždy sa vyžaduje. Napriek tomu, že veľké podniky zaberajú veľkú časť trhu s chlebom, jeho časť môže získať aj mini pekárstvo. Jeho nepochybnou výhodou je predovšetkým čerstvosť chleba, ktorý sa dá predávať v blízkych obchodoch, ako aj možnosť výroby drobných a exkluzívnych výrobkov.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete začať s pečením chleba, musíte najskôr nájsť vhodnú miestnosť. Jeho požiadavky sú stanovené v predpisoch SES, z ktorých hlavnou je potreba oddeliť „čisté“ a „špinavé“ výrobné toky. Pamätajte, že podľa odborníkov výroba 1 tony pekárenských výrobkov vyžaduje plochu najmenej 150 - 200 metrov štvorcových. Pri výbere izby zvážte jej umiestnenie. Je dobré, ak ide o miesto, kde okolo prechádza veľa ľudí, napríklad v blízkosti metra, vlakovej stanice, letiska alebo v husto osídlenej oblasti na spanie.

2

Po výbere miestnosti musíte získať „hygienický a epidemiologický záver o produkcii.“ V spoločnosti SES musíte zaistiť aj sortiment výrobkov. Okrem toho budete musieť získať povolenie od inšpekcie požiaru a životného prostredia. Na samom začiatku svojej práce sa zaregistrujte ako samostatný podnikateľ, kúpte a zaregistrujte pokladňu na daňovom úrade.

3

Kúpiť vybavenie. Na otvorenie pekárne budete potrebovať konvekčnú pec, raketu, tepelnú vitrínu, mixér cesta, podnosy z nehrdzavejúcej ocele, mrazničku, ak plánujete vo výrobe používať mrazené polotovary. Na prepravu chleba budete potrebovať aj prepravu.

4

Uzatvárať dohody s dodávateľmi o nákupe surovín. Sortiment sa spravidla začína tvoriť od 4 do 5 druhov výrobkov a postupne sa rozširuje. Recepty a požiadavky potenciálnych kupcov sa musia vopred postarať.

5

Nájom zamestnancov. Ak chcete nainštalovať a prevádzkovať zariadenie, pozvite profesionálnych technológov. V budúcnosti môžu v pekárni pracovať štyria ľudia, dvaja pracujú na smenu. Okrem toho budete potrebovať účtovníka, šoféra a riaditeľa, ktorý v počiatočnej fáze môže slúžiť ako manažér predaja.

Odporúčaná