obchodné

Ako začať s výrobou odevov

Ako začať s výrobou odevov

Video: Výroba ľudových odevov - Detva.TV 2024, Júl

Video: Výroba ľudových odevov - Detva.TV 2024, Júl
Anonim

Výroba odevov v priemyselnom meradle bude vyžadovať oveľa viac investícií ako mini-ateliér, ktorý je možné zorganizovať aj v súkromnom byte. Nezabudnite, že výroba v plnom rozsahu bude vyžadovať veľké územie, ako aj dva alebo tri tímy pracovníkov. Dielenská výroba však prináša príjmy neporovnateľne vyššie ako chaty a dielne, preto by sa pri primeranom riadení mali všetky investície čoskoro vyplatiť.

Image

Budete potrebovať

  • - priemyselné priestory s rozlohou 100 metrov štvorcových;

  • - súbor zariadení (5-7 univerzálnych strojov, overlokov, gombíkov);

  • - nadviazané vzťahy s niekoľkými dodávateľmi textílií;

  • - dva tímy krajčírok, predák a rezač v štýle.

Návod na použitie

1

Začnite vyberať miestnosť, ktorá by uspokojila všetky vaše požiadavky a nebola by pre začínajúci podnik príliš drahá. Musíte sa zamerať na plochu 100 metrov štvorcových (to je to, koľko miesta bude potrebné na vybavenie pracovísk jedného tímu), a na vytvorenie mini-kancelárie a skladu vo výrobe potrebujete najmenej 150 - 200 metrov. Druhým predpokladom je pripojenie na silné elektrické vedenie alebo aspoň možnosť tohto pripojenia - na prevádzku zariadenia budete potrebovať napätie 380 voltov.

2

Rozhodnite sa, ktorú sadu vybavenia potrebujete. Výber vybavenia závisí od toho, aký druh oblečenia budete vyrábať a aké materiály s ním budete pracovať. V šijacom priemysle sa v každom prípade budú používať univerzálne „brúsiace“ stroje, je zvyčajné určiť veľkosť šijacieho podniku podľa ich počtu v dielni. Pri výrobe takmer všetkých druhov odevov sú stále potrebné overloky a gombíkové poloautomaty, ako aj výkonná naparovacia žehlička. Možno budú potrebné všetky ostatné stroje na výrobu odevov, ak si vyberiete akýkoľvek úzky profil, môžete si ich kúpiť neskôr.

3

Nadviazajte obchodné vzťahy s veľkoobchodnými dodávateľmi textílií vo vašom regióne, snažte sa získať dobrú povesť a postupne dosiahnuť priaznivejšie podmienky pre získavanie surovín pre svoju výrobu. Pri výbere textílií by ste mali pamätať na to, že pre vaše zariadenie môže byť vhodný akýkoľvek materiál. Osobitná pozornosť by sa mala venovať novým textíliám, pretože je pravdepodobné, že sa zdajú strojom „neobvyklé“, čo určite povedie k manželstvu.

4

Keď sa konečne rozhodnete, koľko zamestnancov môže vaša spoločnosť obslúžiť, pripravte si personálny stôl pre svoju šijaciu dielňu. V jednoduchej produkcii pracuje niekoľko posádok krajčírok po 5-7 ľudí, na čele s majstrom, rovnako ako rezačka. Vo viac „technologických“ šijacích podnikoch je zapojený aj dizajnér, módny návrhár alebo návrhár. Nastavovače zariadení nemusia byť personálne obsadené, v prípade potreby môžete jednoducho zavolať špecialistu tretej strany.

Odporúčaná