obchodné

Ako nájsť nápad na podnikanie? Získajte peňaženky!

Ako nájsť nápad na podnikanie? Získajte peňaženky!

Video: Nápady na podnikanie - MAKAM Daily #216 2024, Júl

Video: Nápady na podnikanie - MAKAM Daily #216 2024, Júl
Anonim

Hľadáte podnikateľský nápad? Toto je vlastne celkom jednoduché. Najprv sa musíte naučiť, ako nájsť neplatné trhy a venovať im pozornosť. Profesorka Stanfordskej univerzity Tina Seelig rozvinula nasledujúce cvičenie

Image

Od účastníkov sa žiada, aby si vzali svoje peňaženky. Potom sú rozdelené do párov a hovoria si navzájom o svojich peňaženkách. Diskutujú o tom, čo majú radi alebo nenávidia, alebo hovoria o tom, ako ich použiť pri nakupovaní a ukladaní dokumentov.

Väčšina ľudí, ktorí používajú peňaženky, je viac alebo menej obťažovaná obmedzeniami tejto položky. Preto po ukončení rozhovoru každý účastník začína vytvárať nový dizajn peňaženky pre svojho „klientskeho“ partnera. Projektant má k dispozícii iba jednoduché predmety: papier, lepiacu pásku, značkovače, nožnice, kancelárske sponky a podobne. Kupujúci majú radi nové koncepty a často hovoria, že keby sa takáto peňaženka predávala, určite by ju kúpili.

Toto cvičenie vám umožní získať veľa lekcií. Po prvé, peňaženka je symbolom, že problémy nájdete všade, dokonca aj vo vrecku.

Po druhé, na vyriešenie týchto problémov môže byť potrebné iba malé úsilie. Ľudia sú zvyčajne radi, keď vám hovoria o svojich problémoch.

Po tretie, jednoduché riešenia možno nájsť pomocou nekomplikovaných experimentov. Nevyžadujú značné množstvo práce, ani zdroje, ani čas. A aj keď zlyháte, vaše náklady sú minimálne. A všetko, čo musíte urobiť, je len začať znova.

Pozrite sa na ďalšie tajomstvá zo Stanfordu v knihe Tina Seelig's Do It Yourself.

Kniha Tiny Siligovej Do It Yourself Yourself

Odporúčaná