Obchodná komunikácia a etika

Ako nájsť klientov pre psychológa

Ako nájsť klientov pre psychológa

Video: Predaj Naruby: Psychológia klientov 2024, Júl

Video: Predaj Naruby: Psychológia klientov 2024, Júl
Anonim

Pracovná doba skúsených psychológov so súkromnou praxou je naplánovaná na minútu: akonáhle sa dvere zavrú za jedným klientom, ďalší vstúpi do kancelárie. Ako môže mladý začínajúci psychológ nájsť svojich pacientov a vybudovať si klientskú základňu?

Image

Budete potrebovať

  • - papier a pero;

  • - internet;

  • - skype;

  • - oznámenia;

  • - vizitky.

Návod na použitie

1

Požiadajte svojich blízkych, aby vás inzerovali. Táto metóda sa nazýva „americká“. Vezmite kúsok papiera a napíšte mená všetkých svojich priateľov - ich by malo byť viac ako sto. Potom ich podľa zoznamu zavolajte, zaujímajte sa o podnikanie a informujte, že začínate so súkromnou praxou a môžete sa s nimi poradiť.

2

Vyhľadajte zákazníkov vo fórach. Nie na známych fórach a komunitách psychológov - jednotliví klienti vás chytia skúsení profesionáli bez vás. Navštívte fórum žien, fórum mladých rodičov alebo dokonca fórum motoristov - určite narazíte na tému „Dievčatá, radte dobrému psychológovi“.

3

Na vyhľadávacom paneli požiadajte o zodpovedajúci dotaz „Hľadám detského psychológa v Moskve“ (funkciu môžete povoliť tak, aby vyhľadávanie bolo výlučne vo fórach), a budete čítať správy potenciálnych klientov, ktorí vás potrebujú.

4

Rozsvieti sa v miestnych novinách, v rádiu, v televízii. Ľudia majú tendenciu uveriť tomu, čo hovoria v médiách, takže ak vás uvidia v televízii, zvyšuje sa pravdepodobnosť, že nájdu zákazníkov. Ak chcete začať, skúste napísať v novinách článok s príbehom o zaujímavom prípade z vašej praxe, ktorý nakoniec naznačuje, že ste praktizujúcim psychológom, a zanechajte svoje kontaktné údaje.

5

Vyhľadajte potenciálnych zákazníkov vo svojich lokalitách. Špecializujete sa na detskú psychológiu? Zabezpečte správu a uverejňovanie reklám v zábavných centrách pre deti, na športových školách. Chcete pomôcť dospelým vyrovnať sa so stresom? Dohodnite sa s vedúcim školenia pre administratívnych pracovníkov. V čase, ktorý vám bol pridelený, by ste nám mali povedať, čo robíte, akú pomoc by ste mohli poskytnúť, a nechať svoje kontaktné informácie.

6

Pri práci používajte moderné technológie. Konzultácie online sa teraz stávajú populárnymi. Ak používate Skype na prácu s ľuďmi, vaša potenciálna klientská základňa sa výrazne rozšíri.

Odporúčaná