obchodné

Ako nájsť pracovný kapitál

Ako nájsť pracovný kapitál

Video: TÉMA TÝŽDŇA - Ako si nájsť prácu | Pracovný pohovor 2024, Júl

Video: TÉMA TÝŽDŇA - Ako si nájsť prácu | Pracovný pohovor 2024, Júl
Anonim

Vlastné podnikanie je príležitosť stať sa nezávislým a nezávislým, dostávať neobmedzené zisky a nie pevný plat, diktovať svoje vlastné pravidlá a robiť to, čo sa vám skutočne páči. Ale skôr, ako začnete podnikať, musíte nájsť prostriedky.

Image

Návod na použitie

1

Podnik nemožno vybudovať bez prevádzkového kapitálu (výnimkou sú iba nízkorozpočtové projekty). Tieto počiatočné prostriedky budú potrebné na registráciu spoločnosti, nákup tovaru, prenájom priestorov, reklamu, platenie služieb zamestnancom atď. Na výpočet výšky prevádzkového kapitálu je potrebné zistiť približnú sumu nákladových položiek skôr, ako spoločnosť dosiahne zisk. Takéto informácie už pravdepodobne existujú v obchodnom pláne, ktorý ste vypracovali pred výberom smeru pre svoju firmu.

2

Takže viete, koľko peňazí potrebujete, zostáva len pochopiť, kde získať túto sumu. Prvá možnosť, najbežnejšia: môžete získať pôžičku. Keďže v Rusku existuje veľké množstvo bánk a väčšina z nich existuje v dôsledku pôžičiek, vyberte si dlžníka, ktorý vám ponúkne minimálnu sadzbu. Aby ste sa nedali prepočítať, budete musieť stráviť veľa času hľadaním, hľadaním komerčných ponúk súkromných a štátnych bánk. Výsledok však spravidla odôvodňuje strávený čas.

3

Ak vám zástupcovia banky z nejakého dôvodu odmietnu poskytnúť pôžičku, môžete sa obrátiť na úžerníkov. Nájdu akúkoľvek sumu, ale úrok, za ktorý dostanete tieto peniaze, bude výrazne vyšší ako preplatok v banke.

4

Ak si neželáte požičiavať si peniaze, môžete použiť dostupné zdroje na dosiahnutie vášho cieľa. Ak máte zaregistrovaný nejaký majetok (byt, chata, auto atď.), Predajte ho a týmto spôsobom nájdete pracovný kapitál. Veľkým plusom je to, že pri začatí podnikania sa nebudete „zadlžovať“ dlhom a nebudete musieť zdieľať zisk s nikým.

5

Ak ste oficiálne považovaní za nezamestnaných, štát vám môže ponúknuť pracovný kapitál pre vaše podnikanie. Ak chcete získať takúto pomoc, musíte sa zaregistrovať na burze práce, napísať podnikateľský plán a obhajovať ho pred inšpektormi vládnej agentúry. Ak sa im váš nápad zdá byť racionálny, získate prevádzkový kapitál. Pravda, budete si musieť pamätať, že táto pomoc nie je bezplatná. Po určitom období budete musieť splatiť dlh štátu.

Odporúčaná