Obchodné riadenie

Ako nájsť sprostredkovateľa v Číne

Ako nájsť sprostredkovateľa v Číne

Video: Dovoz z Číny alebo Objednávka Tovaru z Alibaby | Návod 2024, Júl

Video: Dovoz z Číny alebo Objednávka Tovaru z Alibaby | Návod 2024, Júl
Anonim

Čína je dnes najväčším výrobcom spotrebného tovaru na svete. Aby sa však uzavrela dohoda o dodávke tovaru s výrobcom, je potrebné dobre poznať čínsky jazyk, ktorý si bohužiaľ priemerní ruskí obchodníci nemôžu dovoliť. Ako a kde nájsť sprostredkovateľa na dodávku tovaru z Číny priamo?

Image

Návod na použitie

1

Navštívte jeden z mnohých čínskych veľtrhov. Podpíšte zmluvu s jedným z obchodných zástupcov. Avšak buďte opatrní: v úlohe zástupcov sú často osoby, ktoré sú veľmi vzdialené obchodu. V zmluve sa musia nevyhnutne uviesť súradnice výrobcu. Neverte tým, ktorí tvrdia, že čínske továrne nechcú odtajniť údaje o sebe. V takom prípade je lepšie trochu preplatiť, ale uzavrieť skutočne spoľahlivý obchod. Oficiálny zástupca okrem toho zabezpečí, aby bol váš tovar doručený v plnej miere naložený.

2

Ak chcete vyhľadať obchodných zástupcov, kontaktujte stránku http://china-russian.ru . Stačí vyplniť formulár a objednať. Objednávky môžu byť jednorazové alebo pravidelné (v tomto prípade sa dohoda uzatvára, ak sa poskytuje pravidelná platba sprostredkovateľských služieb).

3

Ak vám chýbajú peniaze a nemôžete zaplatiť slušný záujem oficiálnym zástupcom, musíte sa najskôr pozrieť do Číny na predbežnom zájazde, aby ste sa zoznámili so sortimentom tovaru a katalógov, ktoré nájdete na akomkoľvek trhu alebo v obchode. A až potom sa obracajú o pomoc absolventom cudzích jazykov Ďalekého východu, ktorí po ukončení univerzít v Číne pracujú na mnohých pracovných miestach, prenášajú všetky potrebné informácie obsiahnuté v katalógoch av súlade s ich požiadavkami nakupujú tovar. Môžete to však získať iba v Číne. Aby ste ho mohli prepraviť do Ruska, pozorne si prečítajte colné obmedzenia. Áno, a bývalí sprostredkujúci študenti budú musieť zaplatiť za služby.

4

Ak ovládate anglicky, prejdite na stránku www.alibaba.com . Táto stránka predstavuje katalóg tovaru od najväčších ázijských výrobcov, ktorý si môžete objednať vyplnením príslušného formulára a poskytnutím platobných záruk.

5

Ak chcete objednať tovar, ktorý potrebujete, kontaktujte sprostredkovateľov (napríklad prostredníctvom webových stránok www.buyinchina.ru , www.taobaofocus.ru ) na najväčšej ázijskej online aukcii „Taobao“. Samozrejme, môžete ísť priamo do Taobao, ale na to musíte poznať aj čínsky jazyk, pretože štafeta google nie je vždy schopná vyrovnať sa so všetkými komplikáciami čínskeho jazyka. Provízia, ktorú sprostredkovatelia účtujú za služby, obvykle nepresahuje 10% z objemu transakcie.

Odporúčaná