obchodné

Ako nájsť dodávateľov produktov

Ako nájsť dodávateľov produktov

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Júl

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Júl
Anonim

Nepretržitá ponuka kvalitných výrobkov je kľúčom k úspechu každého podniku pôsobiaceho v potravinárskom priemysle. Preto je potrebné pri výbere dodávateľov pristupovať osobitne.

Image

Budete potrebovať

  • - odporúčania kolegov;

  • - informácie o podmienkach dodávky.

Návod na použitie

1

Začnite hľadaním dodávateľov produktov zhromažďovaním odporúčaní od svojich kolegov. Spýtajte sa priateľov, ktorí vedia, kto im dodáva potraviny. Zistite, ako dlho s týmito dodávateľmi spolupracujú, či sú dodávky vždy načas a či existujú sťažnosti týkajúce sa kvality výrobkov.

2

Na základe prijatých odporúčaní zostavte zoznam najuznávanejších a najspoľahlivejších spoločností. Urobte to vo forme tabuľky, v ktorej sa názvy spoločností budú nachádzať v horných stĺpcoch, a hodnotiace kritériá (rýchlosť dodania, zľavy na veľké veľkoobchodné objednávky, platby za prepadnuté výrobky zlej kvality alebo oneskorené dodanie, ceny atď.) Sa nachádzajú v riadkoch stĺpca úplne vľavo.

3

Ak majú tieto spoločnosti oficiálne webové stránky, na ktorých sa môžete zoznámiť s cenníkom, skopírujte si ceny na porovnanie s ostatnými spoločnosťami. Viac informácií nájdete v ich kanceláriách.

4

Analyzujte prijaté údaje. Ak ste nenašli vhodné podmienky (príliš vysoké ceny, nedostatok záruk atď.), Zvážte možnosť dodávky potravín z veľkoobchodných základní bez sprostredkovateľov. Vypočítajte počet produktov, ktoré vaše podnikanie potrebuje, za týždeň. Požiadajte svoju prepravnú spoločnosť o náklady na nakládku, prepravu a vykládku týchto výrobkov. Pre mnohých malých podnikateľov je tento spôsob doručenia výhodnejší. Okrem toho môžete osobne riadiť proces obstarávania a dodania a na mieste vykonávať úpravy rozsahu a množstva produktov.

5

Ak potrebujete dodávateľov mäsových výrobkov, môžete nezávisle nájsť výrobcov s najlepšou kombináciou ceny a kvality. Zistite, či vo vašej oblasti sú poľnohospodári, ktorí chovajú zvieratá a mäso. Pripravte pre svojich vlastníkov písomný návrh, ktorý plne odráža nielen všetky podmienky vašej budúcej spolupráce, ale aj výhody tejto transakcie. Poľnohospodári majú problémy s prístupom na mestské trhy a sú nútení obchodovať najmä prostredníctvom sprostredkovateľov. Máte teda šancu uzavrieť ziskovú zmluvu o dodávke výrobkov a podpore domácich výrobcov.

Odporúčaná