rozpočtovanie

Ako nájsť zisk z predaja

Ako nájsť zisk z predaja

Video: Ako nájsť vhodný produkt na predaj? | Amazon Biznis 2024, Júl

Video: Ako nájsť vhodný produkt na predaj? | Amazon Biznis 2024, Júl
Anonim

V trhovej ekonomike je fungovanie každého výrobného podniku a hospodárskej činnosti obmedzené na jeden cieľ - dosiahnutie zisku. Vďaka zisku môže spoločnosť nielen fungovať, ale aj rozširovať svoje výrobné činnosti.

Image

Návod na použitie

1

Zisk z predaja znamená rozdiel medzi príjmami z predaja a výrobnými nákladmi. Výnosy z predaja zahŕňajú všetky príjmy z predaja výrobkov. Inak sa výrobné náklady môžu nazývať náklady na výrobu tovaru.

2

Mali by sa identifikovať tieto faktory, ktoré ovplyvňujú výšku zisku z predaja. Patria sem: • zvýšenie predaja tovaru alebo predaja služieb;

• rozmanitosť sortimentu;

• zníženie výrobných nákladov;

• zmena ceny výrobkov.

3

Zvyčajne sa zistí hrubý zisk a čistý zisk. Hrubý zisk predstavuje celý príjem z predaja výrobkov alebo predaja služieb. Čistý zisk zostáva po odpočítaní všetkých nákladov z hrubého zisku a zaplatení daní. Inými slovami, ukazovateľ čistého zisku je výsledkom konečnej činnosti podniku.

4

Aby ste našli zisk z predaja tovaru alebo služieb, musíte najprv nájsť hrubý zisk. Ak to chcete urobiť, musíte poznať implementáciu alebo inými slovami celkovú sumu z predaja. Táto suma je prevzatá z tabuľky „Predaj tovaru a služieb“ v externej správe o zisku z predaja v účtovníctve 1C.

5

Zistili sme výrobné náklady. Náklady sa účtujú z účtovania na 41. účet tej istej správy.

6

Vypočítame hrubý zisk. Za týmto účelom odpočítajte výrobné náklady od sumy predaja.

7

Po určení hrubého zisku môžete vypočítať zisk z predaja výrobkov. Za týmto účelom nájdite náklady na správu. Táto suma sa odráža v riadku 040 oddielu „Výnosy a náklady na bežnú činnosť“ vo výkaze ziskov a strát. V tej istej časti výkazu ziskov a strát nájdeme predajné náklady, ktoré sú vyjadrené v riadku 030.

8

Od hrubého zisku odpočítajte náklady na predaj a správu. Získaný výsledok predstavuje zisk z predaja výrobkov.

Venujte pozornosť

Čistý zisk - časť súvahového zisku podniku, ktorý zostáva k dispozícii po zaplatení daní, poplatkov, odpočtov a iných povinných platieb do rozpočtu. Čistý zisk sa používa na zvýšenie prevádzkového kapitálu podniku, tvorbu fondov a rezerv a reinvestovanie do výroby. Nájsť a umiestniť vo forme poznámok pod čiarou odkazy na autoritatívne zdroje potvrdzujúce, čo bolo napísané.

Užitočné rady

Čistý zisk je: 1) časť hrubého príjmu, ktorá zostáva podniku k dispozícii po vytvorení mzdového fondu a daní, odpočtov, povinných platieb do rozpočtu, vyšším organizáciám a bankám. Nezohľadňujú sa žiadne výdavky, preto sa všetky výdavky tejto kategórie daňovníkov hradia z finančných prostriedkov, ktoré zostali po zdanení (bez ohľadu na to, či majú čistý zisk alebo nie). V tejto súvislosti je potrebné nájsť odpoveď na nasledujúcu otázku.

Modul 7.2. Druhy zisku.

Odporúčaná