management

Ako napísať marketingový plán

Ako napísať marketingový plán

Video: Marketingový plán LR - první 4 druhy příjmu 2024, Júl

Video: Marketingový plán LR - první 4 druhy příjmu 2024, Júl
Anonim

Marketingový plán je dokument, ktorý formuluje hlavné ciele marketingu produktu spoločnosti, ako aj preferované spôsoby dosiahnutia týchto cieľov. Opisuje politiky a stratégie, ktoré povedú manažérov v ich každodenných činnostiach. Správne napísaný a premyslený plán je zárukou úspešnej práce a dosiahnutia cieľov.

Image

Návod na použitie

1

Preskúmajte trh, na ktorom sa predávajú vaše služby alebo produkty. Vytvorte databázu svojich konkurentov, dodávateľov a spotrebiteľov. Opíšte svoj trh. Analyzujte sezónnosť vášho produktu alebo služby. Ohodnoťte zákazníkov z hľadiska demografických údajov. Identifikujte svoje miesto na trhu a opíšte ho.

2

Opíšte službu alebo produkt, to znamená produkt, ktorý ponúkate. Zistite, o koľko je v súčasnosti na trhu záujem, o ktorý sa zameriavate, či vyhovuje potrebám vašich potenciálnych zákazníkov.

3

Rozviňte svoje exkluzívne predajné miesta. Sformulujte, čo umožňuje, aby bol váš produkt mimo hospodárskej súťaže. Zamyslite sa nad tým, ako vám konkurencia s konkurenciou pomáha predať vaše služby alebo produkty.

4

Zostavte misiu. Ak to chcete urobiť, formulujte v niekoľkých vetách účel svojej spoločnosti a zostavte zoznam jej hodnôt.

5

Napíšte marketingové stratégie, ktoré budete používať. Medzi stratégie môžu patriť: priamy marketing, reklama, osobné predajné transakcie, tlačové správy, výmenné obchody, obchodné prehliadky, webové stránky. Zistite, ako sa bude váš produkt uvádzať na trh, čo zaistí, že spotrebitelia rozpoznajú vašu značku.

6

Zistite cenu svojho produktu a rozpočet. Čestne odpovedzte na otázku, koľko môžete mesačne minúť.

7

Stanovte marketingové ciele, ktoré sú kvantifikovateľné. Napríklad prilákajte každý mesiac 10 nových zákazníkov alebo týždenne generujte 2 nové nápady na propagáciu svojho produktu na trhu.

Užitočné rady

Odpovede získané v dôsledku dôkladného zváženia každej z týchto etáp budú obsahom marketingového plánu. Musíte iba zapnúť počítač a vytlačiť dokument.

Odporúčaná