rozpočtovanie

Ako napísať účtovné zásady

Ako napísať účtovné zásady

Video: 4. Účtovníctvo - Základné zásady účtovania v podvojnej sústave účtovníctva 2024, Júl

Video: 4. Účtovníctvo - Základné zásady účtovania v podvojnej sústave účtovníctva 2024, Júl
Anonim

Každá organizácia, ktorá vedie účtovníctvo, bez ohľadu na právnu formu a formu vlastníctva, je povinná vypracovať a prijať účtovnú politiku na účely účtovníctva a daní. Účtovná politika prijatá organizáciou je povinná pre aplikáciu všetkými jej jednotkami.

Image

Budete potrebovať

Daňový zákon Ruskej federácie, federálny zákon „o účtovníctve“, nariadenie o účtovníctve „Účtovná politika organizácie“ PBU 1/2008

Návod na použitie

1

Ak ste v predchádzajúcom období uplatnili určité účtovné zásady, nechajte ich nezmenené a automaticky ich preneste do nasledujúceho obdobia. Počas tohto obdobia sa však môžu vyskytnúť určité zmeny v daňovej legislatíve a účtovných predpisoch, preto je možné, že bude potrebné upraviť účtovnú politiku.

2

Vypracovať účtovné zásady organizácie na účely účtovníctva, ktoré sa riadia požiadavkami spolkového zákona o účtovníctve, nariadenia o účtovníctve PBU 1/2008. Zákony a nariadenia nestanovujú jednotnú metodiku zostavovania účtovných zásad, organizácia má právo na vypracovanie svojich ustanovení nezávisle.

3

Vypracovať a zostaviť účtovné zásady na daňové účely. Dôvody zostavenia účtovnej politiky na tieto účely sú uvedené v daňovom zákonníku Ruskej federácie. Vypracujte účtovné zásady na základe predpokladov a predpokladov o budúcich činnostiach organizácie.

4

Formulovať účtovné zásady na základe objednávky alebo objednávky pre organizáciu podpísanú vedúcim. Právne predpisy nestanovujú formu takého príkazu, môžete ju rozvíjať sami.

5

Ako prílohu k účtovným zásadám vypracujte pracovný plán účtov pre organizáciu. Ak je organizácia malá, uveďte účtovné zásady do textu objednávky alebo pokynov.

Odporúčaná