obchodné

Ako vymenovať nového riaditeľa

Ako vymenovať nového riaditeľa

Video: Vymenovanie nového riaditeľa SOŠ Strojnícka 2018 10 04 2024, Júl

Video: Vymenovanie nového riaditeľa SOŠ Strojnícka 2018 10 04 2024, Júl
Anonim

Zmena generálneho riaditeľa musí čeliť mnohým firmám. Tento postup si vyžaduje registráciu na daňovom úrade do troch dní od vydania príslušného rozhodnutia. Iba starý alebo nový generálny riaditeľ má právo predložiť inšpekcii balík potrebných dokumentov. V praxi je to už najčastejšie nový prvý človek spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - zápisnice z valného zhromaždenia účastníkov alebo akcionárov spoločnosti s rozhodnutím o zmene riaditeľa alebo o rozhodnutí jedného muža, ak je zakladateľom;

  • - žiadosť o zmenu a doplnenie Jednotného štátneho registra právnych subjektov;

  • - príkaz na vymenovanie generálneho riaditeľa;

  • - platobný príkaz s bankovou značkou na úhradu štátnej dane.

Návod na použitie

1

Prvým dokumentom, ktorý je potrebné pripraviť, je rozhodnutie valného zhromaždenia zriaďovateľov (zhromaždenie akcionárov) alebo jediné rozhodnutie jediného zriaďovateľa o zmene generálneho riaditeľa. Toto je štandardný dokument, ktorého vzorku nie je ťažké nájsť na internete.

2

Potom musíte vyplniť žiadosť o zmeny USRLE. Toto sa musí robiť veľmi opatrne, pretože každé začiarknutie na nesprávnom mieste je spojené s odmietnutím zaregistrovať zmeny. Tabuľky týkajúce sa iných zmien nemusia byť vyplnené.

Prihláška sa podáva s informáciou o osobe, ktorá má právo podpisovať v mene spoločnosti bez plnomocenstva, ao žiadateľovi (ak sú dokumenty predložené novým riaditeľom, informácie o ňom sú uvedené v oboch listoch).

Formuláre žiadosti a listy k nim pripojené sú k dispozícii na internete.

3

Pripravte objednávku na vymenovanie nového generálneho riaditeľa. Je to tiež vzorový dokument, ktorý sa vyhotovuje na základe existujúceho príkazu na vymenovanie bývalej prvej osoby. V prípade potreby sa jeho vzorka nachádza aj na internete.

Samotný nový riaditeľ píše poradie svojho vymenovania.

Túto objednávku budete potrebovať nielen na daňovom úrade, ale aj u notárskej verejnosti, ktorá potvrdí vašu žiadosť o registráciu zmien USRLE.

4

Vyhlásenie musí byť potvrdené notárom. Spoločnosti bude musieť predložiť určitý počet dokladov, ktoré preukazujú právo žiadateľa predložiť takéto dokumenty.

Ide o osvedčenie o pridelení spoločnosti TIN a PSRN, informácie o predtým vykonaných zmenách v zakladajúcich dokumentoch, kópia charty, príkaz na vymenovanie súčasného generálneho riaditeľa a doklady, ktoré budete znášať v dani (rozhodnutie o zmene riaditeľa a príkaz na vymenovanie novej prvej osoby).

5

Je lepšie platiť štátnu povinnosť za zmeny USRLE z bežného účtu podniku. Potvrdenie o platbe v mene jednotlivca vrátane riaditeľa alebo jedného zo zakladateľov nemožno prijať.

Platbu môžete vytvoriť pomocou príslušnej služby na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruskej federácie.

Ak sa nevzťahujete na inšpektorát, v ktorom je spoločnosť registrovaná ako daňovník, ale na osobitný register (záleží na konkrétnom regióne), platba by sa mala vykonať presne podľa jej podrobností.

6

Celý súbor dokumentov (vyhlásenie vyplnené a potvrdené notárom, rozhodnutie o zmene riaditeľa a príkaz na jeho vymenovanie) musí byť osobne pridelené daňovému úradu a do 10 dní musí byť doručený aktuálny výpis z Jednotného štátneho registra právnych subjektov s výhradou zmien a doplnení.

Odporúčaná