Druhy činností

Ako zariadiť poľnohospodárstvo

Ako zariadiť poľnohospodárstvo

Video: Revolutionary organic vegetable farming: Ján Šlinský at TEDxBratislava 2024, Júl

Video: Revolutionary organic vegetable farming: Ján Šlinský at TEDxBratislava 2024, Júl
Anonim

Farmár sa tradične považuje za roľníka, ktorý vlastní pozemok a zaoberá sa jeho poľnohospodárstvom. Ak človek vykonáva spolu s rodinou alebo partnermi hospodárske činnosti a profituje z predaja výrobkov, potom hovoríme o roľníckom poľnohospodárstve.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa rozhodnete pre poľnohospodárstvo, najskôr vypracujte podnikateľský plán. Ako viete, poľnohospodárstvo si vyžaduje vysoké náklady - tak na prácu, ako aj na materiál. Podnikateľský plán preto pomôže skutočne vyhodnotiť všetky potrebné investície, porovnať ich s výsledkom a určiť dobu návratnosti nákladov. Tento dokument sa, samozrejme, pri registrácii na daňovom úrade nevyžaduje, ale ak plánujete získať pôžičku od banky, budete potrebovať podnikateľský plán.

2

Pokiaľ ide o pôdu, možno ju získať do nehnuteľnosti, ak to umožňujú finančné prostriedky, alebo si ju možno prenajať. Ak to chcete urobiť, obráťte sa na miestnu správu, ktorej vám bude pridelený pozemok, a zabezpečte transakciu v príslušnej zmluve.

3

Hneď ako vyriešite problém s pôdou, môžete bezpečne ísť na daňový úrad a napísať vyhlásenie o registrácii farmy. Okrem žiadosti budú vyžadovať dohodu o zriadení roľníckej farmy, kópiu pasu ako vedúceho farmy, potvrdenie o zaplatení štátneho registračného poplatku.

4

Ak plánujete vykonávať činnosti spolu s partnermi, budete potrebovať dohodu o založení farmy. Mala by obsahovať informácie o zložení účastníkov, ich právach a povinnostiach, postupe pri vytváraní poľnohospodárskeho majetku, o právomoci vedúceho, postupe pri vytváraní a rozdeľovaní príjmu z poľnohospodárstva medzi členov. Ak plánujete hospodáriť samostatne, takáto dohoda sa nevyžaduje. Nezabudnite však, že máte právo najať pracovníkov na základe pracovnej zmluvy, aby ste prilákali prácu.

5

Spolu s dokumentmi na registráciu farmy môžete požiadať o prechod na osobitný daňový režim (zjednodušený daňový systém alebo jednotná poľnohospodárska daň). Štátna registrácia farmy sa uskutoční do 5 dní odo dňa predloženia všetkých dokladov.

6

Pri zakladaní farmy by sa mala venovať pozornosť tak dôležitému kroku, ako je zabezpečenie materiálnej a výrobnej základne. Pre úspešné začatie práce budete musieť kúpiť vybavenie, spotrebný materiál, vybudovať štruktúry (prístrešky, stodoly, skleníky atď.). Okrem toho je potrebné uzavrieť dohody o dodávke tepla, dodávke elektriny a vody, veterinárnych službách, nákupe krmív, hnojív, osív atď.

Odporúčaná