Obchodné riadenie

Ako zariadiť pobočku

Ako zariadiť pobočku

Video: VEĽKÝ 3 IZB BYT - LOGGIA, PIVNICA - KARLOVA VES – ZOHORSKÁ 2024, Júl

Video: VEĽKÝ 3 IZB BYT - LOGGIA, PIVNICA - KARLOVA VES – ZOHORSKÁ 2024, Júl
Anonim

Pobočka, zastúpenie a samostatná štrukturálna jednotka sa nachádzajú mimo sídla materskej spoločnosti, nie sú však samostatnými právnickými osobami, preto sa nevyžaduje registrácia týchto štrukturálnych jednotiek zo strany štátu. Na registráciu pobočky bude stačiť, aby ste ju uviedli do daňového účtovníctva.

Image

Návod na použitie

1

Informácie o existujúcich a novo otvorených pobočkách sa musia nevyhnutne odrážať v zakladajúcich dokumentoch právnickej osoby. V prípade, že sa na valnom zhromaždení zakladateľov rozhodlo o otvorení pobočky, toto rozhodnutie by sa malo zaznamenať a protokol by sa mal zodpovedajúcim spôsobom vypracovať. Potom vykonajte potrebné zmeny v charte a uveďte v nej názov pobočky a adresu, na ktorej sa nachádza.

2

Registrácia pobočky na daňovom úrade sa musí vykonať do 30 dní odo dňa rozhodnutia o jej otvorení. Predložiť daňovému úradu v mieste pobočky doklady: žiadosť o registráciu dane, informácie o daňovníkovi: jeho meno, adresa, funkcia na pobočke, notársky overená kópia protokolu s rozhodnutím otvoriť pobočku, vymenovať za ňu jeho splnomocnenca a splnomocnenie.

3

Okrem toho pripravte balík základnej dokumentácie materskej spoločnosti, osvedčenie o registrácii dane a registráciu v zjednotenom štátnom registri overené notárom. Priložte dokumenty, ktoré potvrdzujú umiestnenie pobočky, osvedčenie o vlastníctve budovy, v ktorej sa nachádza alebo nájomná zmluva (podnájom), ako aj dohodu o spoločnej činnosti (jednoduché partnerstvo). Všetky dokumenty musia byť overené notárom.

4

Pri registrácii pobočky priložte aj príkaz na vymenovanie hlavného účtovníka, osvedčte ho podpisom riaditeľa materskej organizácie a jeho pečaťou. Z materskej organizácie napíšte informačný list daňového poplatníka. Vyplňte všetky dokumenty do priečinka a vyplňte titulnú stránku tak, aby sa nestratili na daňovom úrade.

5

O otvorení pobočky musí byť informovaný aj daňový úrad, v ktorom je materská spoločnosť registrovaná. Predložte jej oznámenie a overenú kópiu žiadosti, ktorá bola predložená daňovému úradu v mieste pobočky.

6

Po zaregistrovaní pobočky na daňovom úrade a prijatí jej DIČ ju zaregistrujte v mimorozpočtových fondoch ako jediný platiteľ sociálnej dane. Za týmto účelom pripravte pre každý fond potrebné dokumenty: žiadosť o registráciu, nariadenie o pobočke, protokol s rozhodnutím o otvorení pobočky a vymenovanie jej vedúceho, splnomocnenie pre ňu. Fondy budú tiež vyžadovať overené kópie dokladov materskej spoločnosti: zakladajúce doklady, osvedčenia o registrácii a daňovú registráciu, oznámenie daňovému úradu v mieste pobočky, doklady potvrdzujúce túto skutočnosť, príkaz hlavnému účtovníkovi a list o daňovníkovi.

7

Dokumenty k mimorozpočtovým fondom sa prijímajú na základe plnomocenstva vedúceho pobočky. Každý fond má svoj vlastný postup prijímania: pre dôchodkový fond potvrdzuje všetky dokumenty notárom, jednoduché kópie sa môžu predkladať Fondu povinného zdravotného poistenia a jednoduché kópie s predložením originálov alebo notársky overené Fondu sociálneho poistenia.

Odporúčaná