ostatné

Ako zabezpečiť dopravné služby

Ako zabezpečiť dopravné služby

Video: Sen mladého dopraváka - Maják pre dopravu (SOŠ techniky a služieb Tovarnícka 1609 Topoľčany) 2024, Júl

Video: Sen mladého dopraváka - Maják pre dopravu (SOŠ techniky a služieb Tovarnícka 1609 Topoľčany) 2024, Júl
Anonim

Registrácia dopravných služieb je dôležitou etapou v práci medzi odosielateľom a príjemcom. Veľký počet požadovaných dokumentov sa musí vyhotoviť podľa konkrétneho modelu, najmä pre tovar, ktorý prekračuje hranice. Správne vyplnená dokumentácia bude slúžiť ako rýchle následné preclenie tovaru, čo v konečnom dôsledku povedie k rýchlemu dodaniu tovaru na miesto určenia.

Image

Návod na použitie

1

V prvom rade vystavte faktúru alebo faktúru, ak prepravujete tovar do zahraničia alebo ho chcete dovážať do Ruska. Toto je sprievodný dokument vydávaný predajcom tovaru. Uvádza meno a súradnice oboch strán, dátum a číslo objednávky, popis tovaru, presné hodnoty uvedené na obale tovaru, náklady na tovar, ako aj spôsob platby a dodania.

2

Zapíšte proforma faktúru, nejde o vyrovnávací dokument. Najčastejšie sa pomocou takéhoto dokladu odosiela náklad, ktorý sa posiela niekomu bezplatne.

3

Skontrolujte konštrukciu baliaceho zoznamu, ktorý by mal uvádzať polohu tovaru s číslom a hmotnosťou každého kusu nákladu. Vyžaduje sa aj vývozné colné vyhlásenie, ktoré je sprievodným dokladom pre tovar európskeho pôvodu, ktorý sa prepravuje mimo krajín EHS.

4

Uveďte prítomnosť dopravného vyhlásenia, ktoré sprevádza všetok tovar neeurópskeho pôvodu na území Európskej únie, ako aj tovar z európskych colných skladov. Nákladný list musí informovať o odosielateľovi a príjemcovi (krajina, meno, adresa), miesto nakládky a vykládky nákladu, počet miest, názov nákladu a jeho hmotnosť (netto, brutto), druh balenia, deklarované náklady na náklad a platobné podmienky. Musí sa uviesť dopravca (meno, adresa), dátum fakturácie, číslo nákladného listu, meno vodiča, podpis a pečiatka prepravcu, registračné číslo a značka automobilu. Dokument je vyhotovený v troch exemplároch, podpísaný odosielateľom a dopravcom.

5

Poučte vodiča, aby správne vyplnil všetky dokumenty. Nesprávne urobená a nezaznamenaná chyba môže spôsobiť odmietnutie pri vybavovaní colných dokladov, čo bude mať za následok prestoje.

Odporúčaná