obchodné

Ako určiť výrobné náklady výroby

Ako určiť výrobné náklady výroby

Video: Forging a sword - part one: the basic shape 2024, Júl

Video: Forging a sword - part one: the basic shape 2024, Júl
Anonim

Potrebu určiť výrobné náklady výroby čelí každý, kto sa zaoberá plánovaním činností výrobného podniku a jeho analýzou. Výrobné náklady sú jedným z hlavných ukazovateľov výrobnej ekonomiky.

Image

Návod na použitie

1

Aby ste mohli určiť výrobné náklady na výrobu, musíte zistiť štruktúru výrobných nákladov a ich množstvo na jednotku typu produktu. Výpočet sa začína výpočtom nákladov na suroviny, energiu, materiály a polotovary, ktoré sa používajú priamo v procese.

2

Vypočítajte nasledujúci typ výdavkov - mzdy všetkých pracovníkov vo výrobe, pričom sa zohľadnia sociálne príspevky stanovené v normách.

3

Ak počítate výrobné náklady na výrobu nových druhov výrobkov, nezabudnite vziať do úvahy náklady na zvládnutie nových technológií a prípravu výroby. Obsah článkov sa blíži neinvestičným výdavkom súvisiacim so zlepšením technológie na zlepšenie kvality výrobkov.

4

Ďalším typom nákladov sú náklady na zabezpečenie materiálu a surovín, údržbu výroby, údržbu základných funkcií podniku.

5

Ďalej sa zohľadňujú náklady na vykonávanie bezpečnostných opatrení, na environmentálne udalosti, na zabezpečenie pracovných podmienok a environmentálnych zariadení.

6

Zahrnúť do výrobných nákladov náklady na údržbu zariadenia, jeho údržbu a prevádzku. Zvážte tiež opotrebenie náradia a potrebu jeho výmeny počas výroby.

7

Zohľadnite všetky ostatné pravdepodobné výdavky spojené s výrobou výrobkov, čo môže zahŕňať rôzne typy priamych a nepriamych nákladov. Klasifikujte ich podľa nákladových prvkov a doplňte ich klasifikáciou o nákladové položky.

8

Sčítajte všetky druhy nákladov na určité časové obdobie a vypočítajte výrobné náklady. Môžete to urobiť tak, ako pri výpočte priemernej hodnoty - pomer priemerných nákladov za čas na určitý čas k celkovému počtu výrobkov uvedených na trh v rovnakom čase. Ďalšou možnosťou výpočtu je stanovenie nákladov podľa jednotlivých riadkov pre všetky typy výrobných nákladov na jednotku výstupu.

Odporúčaná