management

Ako určiť ziskovosť výroby

Ako určiť ziskovosť výroby

Video: Forging a sword - part one: the basic shape 2024, Júl

Video: Forging a sword - part one: the basic shape 2024, Júl
Anonim

Každý obchodný podnik existuje na jeden účel - dosiahnutie zisku. Dosiahnutie pozitívneho výsledku však nepreukazuje efektívnosť podniku. Informatívnejšie je ziskovosť.

Image

Návod na použitie

1

Skutočná výška čistého zisku nenaznačuje, či je to dobrý výsledok pri súčasnej hodnote fixných aktív a nákladov. Ziskovosť je vypočítaný relatívny ukazovateľ, ktorý vyjadruje ako percento efektívnosť využívania peňažných aktív podniku ako celku, ako aj pre jednotlivé zložky. Jeho skutočná hodnota je kľúčovou úlohou pri riešení základných problémov fungovania podniku: o objemoch fixných a variabilných nákladov a o stanovovaní cien.

2

Pojem „ziskovosť“ sa môže vzťahovať na rôzne zložky. Hlavnými ukazovateľmi sú celková ziskovosť, ziskovosť obežných aktív, stálych aktív, využitie personálu, vlastné imanie, aktíva, predaj, výroba, fixné aktíva, produkty, výrobné aktíva, finančné investície. Vzorce na výpočet týchto ukazovateľov majú podobnú logiku, líšia sa však v množstvách, ktoré tvoria deliteľa a dividendy zlomku vo vzorci. Určite účinnosť nástrojov, ktoré potrebujete zistiť. Vyhľadajte vzorec, ktorý vás zaujíma vo vyhľadávacom nástroji.

3

Zistite, aké metriky sa používajú vo vzorci. Nájdite vo vyhľadávači presné články a ich súčasti. S vysokou presnosťou zhromažďujte informácie o záujmových číslach vašej spoločnosti na základe dokumentov o finančných výsledkoch operácií a nákladoch na dlhodobý a dlhodobý majetok. Vypočítajte ukazovateľ ziskovosti pomocou vhodného vzorca.

4

Obvykle sa verí, že miera všeobecnej ziskovosti podniku by mala byť najmenej dvadsať percent. Z veľkej časti to závisí od veľkosti podniku. Pre stabilnú pozíciu a ďalší rozvoj stredných a malých podnikov je tento ukazovateľ vyšší a dosahuje najmenej štyridsaťpäť percent.

5

Má zmysel vypočítať ziskovosť výroby v dynamike, berúc do úvahy ukazovatele za mesiac, štvrťrok a šesť mesiacov. Porovnajte ukazovatele rôznych období a udržiavajte dynamickú sériu ukazovateľov na zlepšenie kvality analytickej analýzy.

6

Stojí za zmienku, že otázka merania ziskovosti je zložitá a mnohostranná na prezentáciu v takom krátkom článku. Začať seriózne výpočty až po preštudovaní odbornej literatúry o podnikovej ekonomike a podnikovej analýze.

stanovenie ziskovosti výroby v roku 2018

Odporúčaná