ostatné

Ako usporiadať čajovňu

Ako usporiadať čajovňu

Video: Prirodzené odkyslenie organizmu a sezónne potraviny 2024, Júl

Video: Prirodzené odkyslenie organizmu a sezónne potraviny 2024, Júl
Anonim

Čajovňa môže byť tradičná ruská, klasická orientálna alebo európska demokratická. Ak chcete stelesniť koncepciu inštitúcie, musíte poznať nielen národné charakteristiky pitia čaju.

Image

Budete potrebovať

Knihy o národnej kuchyni sveta.

Návod na použitie

1

Zhromaždite spoluzakladateľov a brainstorming. Jeho účelom je rozvíjať základné princípy čajovne. Hlavné otázky, ktoré je potrebné objasniť: - Aké cieľové publikum by ste chceli prilákať - Ako urobiť jedinečnú inštitúciu svojho druhu?

2

Vytvorte koncept čajovne. Ak je to miesto pre mladých ľudí, potom stavte na omšu. Môže to byť rozvodná linka a niekoľko miestností. Ak vytvárate exkluzívnu čajovňu s elitnými čajmi, musíte venovať pozornosť úrovni služieb. Napríklad kuchár z malej čínskej provincie bude mať problém pracovať pre vás. A všetky servírky budú nosiť národné oblečenie Číny.

3

Študijné knihy s receptami národnej kuchyne národov sveta. Vytvorte ponuku. Vyberte možnosť, pre ktorú máte všetky potrebné zdroje. Napríklad, ak chcete otvoriť čajovú jurtu s národnými nápojmi Buryat, potom nájdite dodávateľa výrobkov z Buryatia.

4

Vytvorte projekt pre budúcu čajovňu - ako bude interiér vyzerať, aký personál budete potrebovať. Prenájom zmluvného partnera, ktorý opraví priestory vo vami vybranom štýle. Najmite zamestnancov a zaškolte ich v servisných pokynoch. Napríklad orientálny čajový obrad má veľmi zložitú štruktúru. Na základe svojej jedinečnosti je možné vytvoriť obraz čajovne.

5

Uzavrieť dohody s dodávateľmi čajových zmesí a výrobkov. Môžete kombinovať čajovú kaviareň a obchod. Je to výhodné pre návštevníkov. Čaj, ktorý sa im páči, si môžu kúpiť alebo naopak, pred zakúpením si ho môžu vyskúšať.

6

Zvážte, na aké aktivity môžete prilákať návštevníkov. Môže ísť napríklad o koncerty etnických skupín alebo premietania filmov. Nájdite ľudí vo vašom meste, ktorí organizujú zaujímavé udalosti. Ponúknite im svoje stránky.

7

Rozvíjajte zaujímavé ponuky pre návštevníkov počas otváracích dní. Napríklad pri kúpe samovaru čaju získajte darček ako sadu praclíkov.

Užitočné rady

Formát kaviarní v Rusku zakorenil dobre. Ak chcete nalákať zákazníkov do čajovne, môžete do ponuky zahrnúť kávu.

Vaše podnikanie: dajte ľuďom čaj

Odporúčaná