obchodné

Ako organizovať kvetinárstvo

Ako organizovať kvetinárstvo

Video: Jesenný seminár Ginka 2024, Júl

Video: Jesenný seminár Ginka 2024, Júl
Anonim

Kvety sú jedným z najobľúbenejších a zároveň rýchlo sa kaziacim tovarom. Kvetinárstvo je obchod a umenie, ktoré ľuďom dáva pozitívne emócie. Tento druh činnosti, dokonca aj pri malom rozsahu obchodu, môže majiteľovi priniesť dobrý zisk.

Image

Návod na použitie

1

Aby ste nekomplikovali účtovníctvo, zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ. Keď sa vyriešia všetky organizačné problémy, začnite hľadať miesto pre obchod. Môže to byť stan alebo malý pavilón umiestnený v mieste, kde je veľký prúd ľudí. Pri tejto možnosti obchodovania prinesie správne vybrané miesto 90% úspech. Musíte byť pripravení na to, že v procese práce budete musieť vyriešiť veľa problémov: domácich, ako napríklad invázie krýs, a organizačných - boja proti nepoctivým predajcom, nadviazania kontaktov s orgánmi činnými v trestnom konaní. Pavilón by mal fungovať od rána do neskorého večera, a to ako v chladných zime, tak aj v horúcich letách. V najoptimistickejšej verzii budete môcť získať príjem porovnateľný s príjmami majiteľov malého obchodu.

2

Civilizovanejšou formou obchodovania by bol obchod. Okrem rezaných kvetín sa v nich môžu predávať aj kvetináče, doplnky a pôda. Náklady na údržbu vašej firmy sa zvýšia: nájomné bude vyššie, kvalifikovaný personál bude musieť platiť vyššie mzdy, budete musieť neustále udržiavať širokú škálu farieb. Z tohto dôvodu môže byť zisk obchodu napriek väčšiemu rozsahu obchodu porovnateľný so ziskom obyčajného stanu alebo pavilónu.

3

Jedným z hlavných kritérií úspešného rozvoja kvetinárstva je spolupráca s dôveryhodnými dodávateľmi. Ak chcete vybrať spoľahlivého partnera, nejakú dobu kupujte čerstvé kvety denne od rôznych dodávateľov. Naučte sa sami pochopiť odrody a kvalitu kvetov. Najprv obmedzte zakúpený sortiment - uprednostňujte dlhodobo a najžiadanejšie kvety, ako sú ruže, karafiáty a chryzantémy, a potom, keď sa výrazne zvýšia tržby, môžete odmietnuť spoluprácu s veľkoobchodnými predajcami a uzavrieť zmluvy so zahraničnými dodávateľmi. Okrem toho nezabudnite na miestne farmy - cena skleníkových kvetov bude výrazne nižšia.

4

Budete potrebovať sklad na uskladnenie tovaru a vybavenia, ktorý poskytuje optimálne podmienky na ukladanie kvetín. Obchodné poschodie musí mať chladničku a klimatizáciu. Okrem toho budete potrebovať kancelárske vybavenie, police, police a peniaze na nákup krásnych váz, doplnkov a obalov na kytice - tieto dekoratívne výrobky pritiahnu zákazníkov. Ak to oblasť obchodu umožňuje, predajte rôzne súvisiace produkty: umelé kvety, koše, kvetináče, keramiku a suveníry. Prenájom profesionálneho kvetinárstva.

5

„Propagujte“ svoje podnikanie organizovaním spolupráce so svadobnými palácmi, svadobnými agentúrami a dizajnovými štúdiami. Tento dodatok k hlavnému obchodu pomôže zostať nad vodou v období poklesu predaja. Zrušiť rozpočet na tlač katalógov, vizitiek a brožúr. Priťahovať nových zákazníkov, zúčastňovať sa výstav a iných odborných podujatí.

Odporúčaná