Druhy činností

Ako organizovať pohrebné služby

Ako organizovať pohrebné služby

Video: Predstavujeme slovenského výrobcu vozidiel pre pohrebné služby 2024, Júl

Video: Predstavujeme slovenského výrobcu vozidiel pre pohrebné služby 2024, Júl
Anonim

Podnik spojený s pohrebnými službami môže priťahovať a odpudzovať súčasne. Niektorí podnikatelia nechcú otvoriť pohrebný dom z dôvodu povier alebo psychologických bariér. Táto oblasť podnikania je však stále veľmi nákladovo efektívna a je ťažké ju začať.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - priestory;

  • - personál;

  • - obchodné spojenia.

Návod na použitie

1

Vyberte zoznam služieb, ktoré chcete poskytovať. Táto činnosť zahŕňa niekoľko hlavných oblastí: výroba a predaj rituálnych doplnkov, celý cyklus služieb na organizovanie pohrebov, spolupráca s organizáciami tretích strán (márnice, náboženské inštitúcie, polícia). Pokúste sa začať s tými službami, ktoré nevyžadujú veľké investície.

2

Nadviazať sprostredkovanie s výrobcami rituálnych doplnkov: truhly, vence, pamätníky. Mali by byť k dispozícii najvyhľadávanejšie položky za stredné ceny. Pokiaľ ide o exkluzívne rituálne príslušenstvo, je vhodné požiadať výrobcov o katalógy a ceny. Musíte jasne vedieť, ako dlho môže potrebný tovar doraziť ku klientovi. Z objektívnych dôvodov kupujúci spravidla nebudú môcť čakať dlhšie ako 1-2 dni.

3

Nájdite si miesto pre agentúru. Jeho oblasť závisí predovšetkým od rozsahu služieb, ktoré ponúkate. Na príjem návštevníkov budete potrebovať sklad, inžiniersky blok, halu. Okrem toho sa postarajte o parkovacie miesto - pre zákazníkov aj pre vozne z flotily.

4

Nadviazať zmluvný vzťah s niekoľkými organizáciami, ktorých práca je priamo zapojená do pohrebného procesu. Najprv by ste mali mať kontakty na všetkých cintorínoch mesta a mali by ste byť schopní zorganizovať celý pohrebný proces - od rezervácie miesta pre hrob až po samotný pohreb. Po druhé, budete potrebovať určité kontakty v polícii, zdravotníckych zariadeniach, márniciach. A nakoniec musíte mať základňu spoločností alebo nezávislých špecialistov, ktorí môžu poskytovať množstvo služieb: balzamovanie, líčenie zosnulého, výber oblečenia, hudobný sprievod, organizácia pohrebných služieb a spomienka.

5

Nájom zamestnancov. Nie každý ľahko súhlasí s prácou v pohrebnom dome. Nájsť takýchto odborníkov je však stále dosť realistické. Vaši zamestnanci by mali byť zdržanliví, pokojní, pripravení na stresové situácie.

Odporúčaná