obchodné

Ako zorganizovať salón krásy

Ako zorganizovať salón krásy

Video: L.O.L Surprise! Salon krásy s J.K. panenkou, Rainbow High Vlasové studio s panenkou 2024, Júl

Video: L.O.L Surprise! Salon krásy s J.K. panenkou, Rainbow High Vlasové studio s panenkou 2024, Júl
Anonim

Salón krásy je jedným z prioritných podnikateľských nápadov pre začínajúcich podnikateľov férového sexu. Bohužiaľ, väčšina z týchto projektov nedokáže odolať tvrdej konkurencii alebo trvať príliš dlho, kým sa vyplatí. Pri správnom usporiadaní však môže salón krásy priniesť stabilný zisk.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - priestory;

  • - skúsený personál;

  • - vybavenie;

  • - spotrebný materiál.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa o umiestnení kabíny. Mnoho podnikateľov v tejto oblasti dnes robí spoločnú chybu a snaží sa ponúknuť maximum služieb. Medzitým táto rozmanitosť vyzerá veľmi podozrivo a vyvoláva pochybnosti o kvalite a profesionalite. Preto stavte na jeden smer. Ak máte lekárske vzdelanie a máte šancu získať licenciu, zapojte sa do estetickej a wellness medicíny. Ak sa viac zaujímate o kaderníctvo a profesionálnu kozmetiku, uprednostnite túto oblasť.

2

Po registrácii spoločnosti vyriešte všetky administratívne problémy a nájdite si dobrú miestnosť. Preskúmajte svoje okolie a okolitých konkurentov. Vnútri vytvorte príjemnú atmosféru pomocou premyslenej výzdoby, zaujímavého dizajnu, pohodlného nábytku, krásnej hudby. Každý klient musí mať plochu najmenej 8 m². Usporiadajte priestor tak, aby sa návštevníci cítili príjemne.

3

Hlavnou nákladovou položkou v organizácii salónu je vybavenie a spotrebný materiál. Na poskytovanie kozmetických služieb si vyberte moderné zariadenia. Výrobcovia sa nachádzajú na výstavách, pričom je tu možnosť získať samotné vybavenie za výhodných podmienok.

4

Vyberte si 2-3 značky profesionálnej kozmetiky, ktoré sa budú používať v salóne. Dohodnite sa s majiteľmi týchto značiek. V prípade oficiálneho používania kozmetiky vám výrobcovia nielen poskytnú celú škálu produktov za najvýhodnejšie ceny, ale poskytnú vám aj všetky druhy propagačných materiálov - od firemných vitrín až po brožúry. Majitelia kozmetických značiek okrem toho často organizujú majstrovské kurzy a školenia pre majstrov.

5

Správne vybraný personál hrá jednu z kľúčových úloh pri organizovaní salónu krásy. Pretože na tomto trhu je príliš veľa ponúk, väčšina klientov sa snaží nájsť „svojho pána“, či už ide o kaderníka, maséra alebo pedikúru. Profesionáli so skúsenosťami majú spravidla vlastnú klientsku základňu. Ľudia, s ktorými majster pracuje už mnoho rokov, takmer vždy navštívia salón, v ktorom pracuje.

6

Vyberte jednu z personálnych schém. Pracovisko si môžete prenajať kapitánovi stanovením pevnej sumy, ktorú si musí prenajať mesačne, bez ohľadu na príjem. V tomto prípade kapitán použije svoje zásoby. Alebo stanovte určité percento z celkového príjmu ako plat. V takom prípade sa musíte postarať o to, aby ste salónu dodali všetko, čo potrebujete.

Venujte pozornosť

Zvláštnu pozornosť venujte čistote. Vlasy predchádzajúceho zákazníka na náradí alebo nečistoty na podlahe môžu zrušiť všetky snahy prilákať zákazníkov.

Užitočné rady

Držte krok so všetkými modernými oblasťami kozmetiky a kaderníctva, pretože tento priemysel sa vyvíja veľmi dynamicky. Nové spôsoby omladenia, pokročilé typy starostlivosti o vlasy, zaujímavé techniky líčenia - musíte uplatniť všetky inovácie vo svojom podnikaní.

Odporúčaná