Druhy činností

Ako organizovať svoje knihy

Ako organizovať svoje knihy

Video: Sebedestrukce Západu, beseda s V. Klausem 2024, Júl

Video: Sebedestrukce Západu, beseda s V. Klausem 2024, Júl
Anonim

Aj keď sa Rusko stále nazýva najčítanejšou krajinou, organizácia vydávania kníh nie je najziskovejšou firmou. Nové kníhkupectvá sa však stále otvárajú. Na otvorenie úspešného kníhkupectva je dôležité nájsť neobsadené miesto v kníhkupectve.

Image

Návod na použitie

1

Knihy sa dajú jednoducho predávať alebo si môžete zorganizovať napríklad knižnú kaviareň. Takéto inštitúcie v Moskve už existujú, ale ich je len málo. Ich klientela je konštantná: študenti a kultúrna mládež, ako aj ľudia stredného veku. V takejto kaviarni si môžete jednoducho prečítať knihu s šálkou kávy, kúpiť si knihu a tiež si vypočuť prednášku (takéto udalosti sa tiež konajú) alebo sa zúčastniť stretnutia so spisovateľom.

2

Je tiež dôležité, aké knihy chcete predať. Štandardné kníhkupectvo je zamerané na všeobecného čitateľa, čo znamená, že značnú časť políc budú zaujímať romantické romány, holé detektívne príbehy a sci-fi. Nie každý chce otvoriť štandardný obchod, najmä preto, že vždy existuje dopyt po väčšej intelektuálnej literatúre (najmä vo veľkých mestách). Umiestnenie obchodu bude závisieť od konceptu obchodu: štandardný kníhkupectvo je dobré aj v oblasti na spanie (ak nie je k dispozícii žiadny iný kníhkupec v okolí), ale je lepšie byť v centre mesta pre obchod „autora“ s neštandardným sortimentom.

3

Po rozhodnutí o myšlienke môžete začať premýšľať prostredníctvom samotnej organizácie kníhkupectva alebo kaviarne. Budú vyžadovať:

1. registrácia právnickej osoby alebo fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa.

2. kancelária pre obchod (dobrá a lacná možnosť je suterén).

3. v prípade kaviarne - licencia na maloobchodný predaj potravín a alkoholu.

4. reklama.

5. stránka.

6. dohody s dodávateľmi (ako aj s lektormi, spisovateľmi atď.).

4

V skutočnosti môžete začať obchodovať s knihami ihneď po tom, čo máte priestory a registráciu. Inzerciu vášho obchodu alebo kaviarne je však lepšie dať vopred. Dajte čo najviac potenciálnym zákazníkom vedieť, že v tejto oblasti sa čoskoro otvorí nové kníhkupectvo. Reklama je drahá, ale je lepšie utrácať peniaze aspoň za transparenty na internete a za svetlé znamenie. Povedzte čo najviac známym o vašom kníhkupectve - nechajte ich prísť samy a prineste priateľov. Toto budú vaši prví zákazníci. Čím viac je, tým rýchlejšie podnik začne generovať príjem.

Ako otvoriť kníhkupectvo od začiatku? Koľko to bude trvať?

Odporúčaná