obchodné

Ako zorganizovať veľkoobchodný sklad

Ako zorganizovať veľkoobchodný sklad

Video: 1126 FP100 podvodná WiFi kamera Vexilar 2024, Júl

Video: 1126 FP100 podvodná WiFi kamera Vexilar 2024, Júl
Anonim

Založenie vlastného podnikania je dobrý spôsob, ako zmeniť svoj život, zvýšiť príjem, stať sa vlastným šéfom. Výber možností pre podnikanie je obrovský, ale ak máte radi stabilitu a dôveru, stojí za to sa pokúsiť otvoriť malý veľkoobchodný sklad.

Image

Návod na použitie

1

Veľkoobchod je nevyhnutnou súčasťou každého predaja. Len niekoľko veľkých veľkoobchodníkov alebo výrobcov však priamo pracuje s malými bodmi, ktoré predávajú tovar v maloobchode. Stredne pokročilý článok v tomto reťazci je takmer vždy malý veľkoobchodný sklad. Zmyslom jeho práce je získať dostatočne veľké množstvo tovaru od výrobcov, ktorý sa potom distribuuje medzi maloobchody.

2

Aby ste mohli otvoriť svoj veľkoobchodný sklad, musíte sa najskôr rozhodnúť pre skupinu tovaru, ktorú chcete predať. V závislosti od toho by ste si mali zvoliť sklad, skladovacie podmienky a vyriešiť logistické problémy. Napríklad rôzne občerstvenia, ktoré majú dlhú trvanlivosť, nevyžadujú špeciálne vybavenie a sú veľmi obľúbené u maloobchodníkov, sú dobrou voľbou.

3

Po vykonaní predbežnej analýzy trhu pokračujte v registrácii spoločnosti a získajte príslušné povolenia. Upozorňujeme, že veľkoobchodníkom, ktorí predávajú lieky, sa venuje osobitná pozornosť, ale na skladovanie potravín existujú určité požiadavky, ktoré sú najlepšie špecifikované vopred na SES. Teraz musíte nájsť priestor pre sklad. Takéto priestory je možné prenajať, kúpiť alebo postaviť samostatne. V druhom prípade bude samozrejme potrebné množstvo schválení a povolení, ako aj ďalšie prostriedky. Pri výbere dokončenej oblasti vychádzajte z odhadovaného objemu skladovaných výrobkov, a to v počiatočnej fáze aj po rozvoji vášho podnikania, aby ste sa nemuseli náhle pohybovať z dôvodu zvýšenia obratu.

4

Keď nájdete vhodnú miestnosť, môžete začať komunikovať s dodávateľmi. V ideálnom prípade musíte nájsť tých, ktorí súhlasia s dodávkou tovaru na predaj, a nie so stopercentnou platbou vopred. Dôležitá je aj metóda dodania tovaru od dodávateľa do vášho skladu. Zásielka na vlastné náklady je spravidla lacnejšia, ale v tomto prípade potrebujete aj vlastnú alebo prenajatú nákladnú dopravu, ktorá so sebou prináša ďalšie náklady. Ďalej je potrebné riešiť problémy s internou logistikou, organizáciou skladového účtovníctva, účtovníctvom. A samozrejme, nájdete kupujúcich - buď samostatne, alebo s pomocou obchodných zástupcov. Nakoniec potrebujete špeditérov na doručenie tovaru do maloobchodných predajní. Uistite sa, že sú vaše ceny konkurencieschopné, inak nebude váš sklad pre nikoho zaujímavý.

Užitočné rady

Urobte čo najpodrobnejší podnikateľský plán, ktorý zohľadňuje všetky možné nuansy, aby vás neprekvapil nízky zisk, najmä v počiatočnej fáze.

Odporúčaná