obchodné

Ako zariadiť taxi

Ako zariadiť taxi

Video: Top taxi Šamorín 2024, Júl

Video: Top taxi Šamorín 2024, Júl
Anonim

Taxi služba má pomerne zložitú infraštruktúru, ktorej organizácia si vyžaduje značné počiatočné investície a neustále náklady na údržbu. Preto je vhodné „oplotiť záhradu“ iba vtedy, ak taxislužby začnú okamžite prinášať značné príjmy, čo vám umožní rýchlo získať späť náklady.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Osvedčenie o právnickej osobe
  • 2. Licencia na prepravu cestujúcich
  • 3. Vozový park (minimálne 10 áut) alebo dohoda s počtom vodičov zapojených do súkromnej dopravy
  • 4. Kancelária (kontrolná miestnosť) vybavená rádiostanicou a viackanálovým telefónom
  • 5. Zameniteľní dispečeri, ktorí pracujú nepretržite
  • 6. Rôzne spôsoby reklamy a získavania zákazníkov

Návod na použitie

1

Vyberte si jeden z dvoch spôsobov, ktorými prechádzajú všetky služby objednávania taxi - zorganizujte si vlastnú flotilu taxislužby alebo pracujte s vodičmi, ktorí majú vozidlá. V prvom prípade bude samozrejme potrebné počiatočné imanie, ktoré je mnohonásobne väčšie ako prostriedky potrebné na organizáciu expedičnej služby, ktorá by koordinovala prácu vodičov taxíkov vo vlastných autách. Vytvorenie rozpoznateľnej „tváre“ spoločnosti a kontrola úrovne poskytovaných služieb s vlastným vozovým parkom bude jednoduchšia.

2

Nákup alebo prenájom automobilov, ak uprednostňujete prvú možnosť organizácie taxislužby. Pre začiatočníkov stačí iba desať áut, neskôr sa samozrejme, flotila taxíkov rozšíri. Aby mali vodiči motiváciu zaobchádzať so svojimi vozidlami opatrne, musia mať možnosť uplatniť ich neskôr.

3

Usporiadajte sadu vodičov taxíkov (s / bez osobného automobilu, v závislosti od toho, ako funguje služba objednávania taxi). Musíte byť pripravení neustále hľadať vodičov, pretože sa nemôžete obísť bez „fluktuácie zamestnancov“ v taxislužbe - vodiči, ktorí sa dopustia hrubého porušenia pravidiel práce vo vašej spoločnosti, budú musieť byť okamžite prepustení.

4

Vybavte kanceláriu (dispečing) vašej dopravnej spoločnosti špecializujúcej sa na prepravu osôb. Väčšina spoločností pôsobiacich na vývoznom trhu používa rádiové komunikácie, pre ktoré sa obvykle nakupujú prenosné rádiové stanice a rádiá sú inštalované v automobiloch. Samozrejme, na prijímanie objednávok je potrebný aj telefón s viacerými linkami, ako aj samotní dispečeri, ktorí pracujú nepretržite (ich počet závisí od veľkosti spoločnosti).

5

Zoznámte sa a urobte svoju spoločnosť nezabudnuteľnou. Dva z najdôležitejších komponentov v reklamnej politike služby sú jej meno a telefónne číslo, ktoré by mali byť „nápadné“ pre potenciálnych zákazníkov a „uviaznuté“ v ich pamäti. Taxi reklama by sa mala umiestňovať na autá a okrem toho stojí za to distribuovať reklamné vizitky alebo letáky, ktoré zdôrazňujú atraktívne prvky vašej spoločnosti, ktoré sú atraktívne pre zákazníka - „lacné taxi“, „expresné taxi“, „taxi pre ženy“, „VIP- taxi “atď.

Užitočné rady

Vykonajte prieskumy klientov, ktorí využili služby vášho taxi, aby identifikovali možné prípady nečestného plnenia povinností úradníkov taxislužby.

Pokúste sa kúpiť benzín pre automobily vo veľkých množstvách, ako je to možné - je to jedna z hlavných položiek fixných nákladov a zľavy pri hromadnom nákupe paliva ušetria veľa peňazí.

Článok o vlastnostiach trhu s taxíkmi a možnostiach jeho prístupu

Odporúčaná